Απαγόρευση εξόδου από την χώρα στον Ι. Παπακωνσταντίνου της ΕΠΟ

Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα επιβλήθηκε, από τον ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, στον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, που απολογήθηκε την Δευτέρα (25/05) στον ανακριτή διαφθοράς για την «εγκληματική οργάνωση».

Ο επί δυόμισι χρόνια στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, αφού έδωσε εξηγήσεις στον κ.Ανδρεάδη, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και αποφασίστηκε να του επιβληθεί ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος. Κάτι που σημαίνει ότι διατηρεί τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.

O κ. Παπακωνσταντίνου που παραμένει μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας
φέρεται να ανατιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος περί ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία.

Στο πλευρό του, ως μάρτυρας υπεράσπισης, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας, ο οποίος δεν έγινε δεκτός από τον ανακριτή, ωστόσο περίμενε στωικά τον κ. Παπακωνσταντίνου να ολοκληρώσει την απολογία του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο δικηγόρος του Παπακωνσταντίνου, Αθανάσιος Τάρτης έκανε την εξής δήλωση: «Μας επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Θεωρώ πως είναι μια ηθική δικαίωση γιατί ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου παραμένει στα κοινά του ποδοσφαίρου κάτι που σημαίνει ότι αυτή η σκευωρία οδηγείται στην κατάρρευση όπως στην κατάρρευση θα οδηγηθούν και αυτοί οι τελευταίοι που αμφιβάλλουν την ηθική του ακεραιότητα».

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr