"Δεν γίνεται να πληρώνουμε για να παίζουν μπάλα οι λεσβίες"

Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία η δήλωση του υπευθύνου για τα ερασιτεχνικά ανδρικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και τις διοργανώσεις σε επίπεδο γυναικών, Φελίτσε Μπελόλι, σχετικά με τις γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο.

"Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να δίνουμε χρήματα για να παίζουν ποδόσφαιρο μερικές λεσβίες", είπε ο Μπελόλι, αναγκάζοντας τις αθλήτριες των Μπρέσια και Ταβανιάνο να απέχουν από τον τελικό του γυναικείου πρωταθλήματος μέχρι να προχωρήσει σε ανάκληση της συγκεκριμένης τοποθέτησης.

Επειτα από τον σάλο, ο Μπελόλι αποφάσισε να παραιτηθεί με τις δύο ομάδες να είναι έτοιμες για τον μεγάλο τελικό.

"Δηλώσαμε αποχή, διότι οι δηλώσεις του Μπελόλι ήταν τραγικές. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο" επεσήμανε η Σάρα ντι Φίλιπο, προπονήτρια της Ταβανιάνο για το θέμα.

Επιπλέον, στο πλευρό των γυναικών στάθηκε και ο αρχηγός της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος έγραψε το εξής μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

"Ο αθλητισμός ανήκει σε όλους: άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Το ποδόσφαιρο είναι η κινητήριος δύναμη του ιταλικού αθλητισμού και αξίζει ο ίδιος σεβασμός και στις γυναίκες που ασχολούνται με αυτό. Όλοι είμαστε μέλη της όμορφης οικογένειας του ποδοσφαίρου".

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr