Κλείσιμο

Τι είπε ο Χιου Ντάλας στην κατάθεσή του στον ανακριτή διαφθοράς

Εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους της ξαφνικής παραίτησης από τις αρχικές αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί και για τα σχόλια που έκανε για τον αγώνα της φετινής σεζόν Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός 0-0 που έχει μπει στο μικροσκόπιο της τακτικής Δικαιοσύνης, ζήτησε από τον Χιου Ντάλας ο ανακριτής διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης στην περίπου δίωρη κατάθεση που πήρε στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασία για την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus.gr o ανακριτής ρώτησε ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίον παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της διαιτησίας στην Super League και την Football League, όπως αρχικά του είχαν ανατεθεί.

Η απάντηση που φέρεται να έδωσε o Nτάλας ήταν αποχώρησε επειδή δεν ήξερε όλη την κατάσταση που επικρατούσε και είχε μια διαφορετική φιλοσοφία για το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι διαιτητές μετά από ένα ματς στο οποίο δεν έχουν καλή απόδοση.

Επίσης φέρεται να είπε ότι ήταν πολύ απότομο για αυτόν αυτό που έγινε με την επίθεση στον Ζωγράφο που ήταν ο στενός συνεργάτης τους και τον έκανε να πάρει την απόφαση αλλαγής αρμοδιοτήτων.

Στην συνέχεια του έγινε ερώτηση για τον αγώνα της φετινής σεζόν ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΣΦΠ στον οποίο υπήρξε κατά γενική ομολογία πολύ κακή διαιτησία την οποία ο ίδιος φέρεται να έχει χαρακτηρίσει ως «την χειρότερη που είδε στην ζωή του» και μάλιστα να προέβη σε σχόλια λίγες ημέρες μετά, σε σεμινάριο διαιτητών της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ντάλας φέρεται να απάντησε ότι δεν σχολίασε μόνο αυτή την διαιτησία αλλά και άλλες διαιτησίες και μάλιστα με το ίδιο ύφος προσθέτοντας ότι η δουλειά του είναι να σχολιάζει διαιτητές και τις αποφάσεις τους.

Μάλιστα, όπως είπε ο Ντάλας ο διαιτητής του συγκεκριμένου ματς, Ηλ. Σπάθας δεν ήταν παρών στο σεμινάριο γιατί είχε οριστεί σε διεθνές παιχνίδι.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ελληνική διαιτησία δεν απέχει πολύ από την διαιτησία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών αλλά θέλει βελτίωση γι΄ αυτό και βρίσκεται εδώ.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr