Κλείσιμο

Φίγκο: Μόνο εκλογές δεν είναι αυτό που γίνεται στην FIFA

Ο Λουίς Φίγκο ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της FIFA, αφήνοντας αιχμές για την εκλογική διαδικασία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, μοναδικός αντίπαλος του Σεπ Μπλάτερ στην εκλογική «μάχη» στις 29 Μάιου, θα είναι ο πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν.

Ακολουθεί μέρος των όσων δήλωσε ο Πορτογάλος:

«Έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια προέδρους ομοσπονδιών που την μια ημέρα παρομοίαζαν την ηγεσία της FIFA με τον διάβολο και την επόμενη πάνω σκηνή, συνέκριναν τα άτομα που ηγούνται της FIFA Ιησού Χριστό. Κανείς δεν μου είπε για αυτό. Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια.

Οι υποψήφιοι στις εκλογές εμποδίστηκαν από το να καλέσουν τις ομοσπονδίες σε συζητήσεις, την ίδια ώρα που ένας υποψήφιος πάντα έδινε ομιλίες μόνος του από το βήμα.

Δεν υπήρξε ούτε ένα debate όπου ο κάθε υποψήφιος θα διατύπωνε τις προτάσεις του.

Πιστεύει κανείς ότι είναι φυσιολογικό μια εκλογή για έναν από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς στον πλανήτη να μπορεί να προχωρήσει χωρίς δημόσιο διάλογο;

Πιστεύει κανείς ότι είναι φυσιολογικό ότι ένας από τους υποψηφίους δεν μπήκε καν στον κόπο να παρουσιάσει ένα προεκλογικό πρόγραμμα που μπορεί να ψηφιστεί στις 29 Μαΐου; Δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό να παρουσιάσει ένα τέτοιο μανιφέστο έτσι ώστε οι πρόεδροι των ομοσπονδιών να ξέρουν τι ψηφίζουν;

Αυτό θα ήταν το φυσιολογικό, αλλά αυτή η εκλογική διαδικασία είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από εκλογική.

Αυτή η διαδικασία είναι ένα δημοψήφισμα για την παράδοση της απόλυτης εξουσίας σε έναν άνθρωπο - κάτι που αρνούμαι να υποστηρίξω.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, μετά από μια προσωπική σκέψη και ανταλλαγή απόψεων με τους δύο άλλους υποψηφίους σε αυτή τη διαδικασία, πιστεύω ότι αυτό που πρόκειται να συμβεί στις 29 Μαΐου στη Ζυρίχη, δεν είναι μια κανονική εκλογική πράξη.

Και για τον λόγο αυτό μην υπολογίζετε σε εμένα. Η απόφασή μου έχει παρθεί, εγώ δεν συμμετάσχω σε αυτό που ονομάζεται εκλογές για την προεδρία της FIFA».
Πηγή: soccerplus.gr