Κλείσιμο

Διπλός περιοριστικός όρος στον ισχυρό άνδρα της ΚΕΔ Θανάση Μπριάκο

Τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, αλλά και αυτόν της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα επέβαλλε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, στον πρώην αρχιδιαιτητή, Θανάση Μπριάκο, για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης", έπειτα από την απολογία του πρώην ισχυρού άνδρα της ΚΕΔ.

Ο Μπριάκος ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ ως το καλοκαίρι του 2014, ενώ στη συνέχεια για περίπου έξι μήνες ήταν επικεφαλής στο τμήμα εκπαίδευσης διαιτητών. Πλέον, είναι παρατηρητής διαιτητών τόσο στην UEFA όσο και στην Super League.

Σύμφωνα με το πόρισμα Κορέα, μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μπριάκος και για την οποία απολογείται είναι η ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα, υπάρχουν καταθέσεις για τον ρόλο του στον καταρτισμό των πινάκων διαιτητών για την σεζόν 2012-13, αλλά και για το παρασκήνιο που προηγήθηκε σχετικά με τους πίνακες διαιτητών, τις εκλογές της ΕΠΟ και την στήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου για την προεδρία της Ομοσπονδίας από Ενώσεις με αντάλλαγμα καλύτερη μεταχείριση των διαιτητών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει απολογηθεί το μέλος της ΚΕΔ μέχρι το καλοκαίρι του 2014 και συνεργάτης του Θανάση Μπριάκου, Γιώργος Δούρος, στον οποίο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, αλλά και εξόδου από την χώρα.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr