Ετσι θα δοθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στις ελληνικές ομάδες

Την Τετάρτη (20/05) ξεκινούν τα play-off της Super League, με την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να ενημερώνει για το πώς θα γίνει η… διανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, σε συνδυασμό και με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Κύπελλο, τότε όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο μίνι πρωτάθλημα θα παίξουν στην Ευρώπη, με τον πρώτο να παίζει στα προκριματικά του Champions League (3ο προκριματικό), τον δεύτερο στους ομίλους του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα μπουν στα προκριματικά του Europa League (3ο και 2ο προκριματικό αντίστοιχα).

Αντίθετα, εάν η Ξάνθη κατακτήσει το Κύπελλο, τότε οι Ακρίτες θα αγωνιστούν στους ομίλους του Europa League και η ομάδα που θα τερματίσει τέταρτη στα play-off δεν θα παίξει στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο δεύτερος και ο τρίτος των play-off θα μπουν στα προκριματικά του Europa League (3ο και 2ο προκριματικό αντίστοιχα).

Εννοείται πως και στις δύο περιπτώσεις ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα παίξει στους ομίλους του Champions League και ο δεύτερος των play-off θα μπει στο Champions League από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr