ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Ποιοί θα ψηφίζουν στις ΓΣ της ΕΠΟ και ποιές Ενώσεις δημιουργούνται

Η ΕΠΟ μέσω διαρροής «ανακοίνωσε» ότι εγκρίθηκε το καταστατικό της που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση και το οποίο είχε αρχικά απορριφθεί για τυπικούς λόγους λόγω από το Ειρηνοδικείο.

 
Η ΕΠΟ μέσω διαρροής «ανακοίνωσε» ότι εγκρίθηκε το καταστατικό της που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση και το οποίο είχε αρχικά απορριφθεί για τυπικούς λόγους λόγω από το Ειρηνοδικείο.

Μία σημαντική αλλαγή αφορά τη νέα σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης και επομένως τον αριθμό των εκλεκτόρων που αυξάνεται και από 56 θα ξεπερνά τους 180.

Το Soccerplus δημοσιεύει, μέσα από το καταστατικό της ΕΠΟ που είχε σταλεί στις Ενώσεις και που ακόμα δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, το άρθρο 22 στο οποίο υπάρχει ο "χάρτης των Ενώσεων" επαγγελματικών, ερασιτεχνικών και νέων που δύναται να δημιουργηθούν, όπως η Πανελλήνια Ένωση Διαιτητών καθώς και ο αριθμός των εκλεκτόρων κάθε Ένωσης, που από τη ΓΣ του προσεχούς Ιουνίου θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Άρθρο 22: Εκπρόσωποι και ψήφοι

1.Η Γενική Συνέλευση αποτελείται από το σύνολο των εκπροσώπων των εκάστοτε μελών της Ε.Π.Ο. Ο αριθμός των εκπροσώπων κατανέμεται ως ακολούθως:

α. Οι τοπικές Ενώσεις Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) εκπροσωπούνται από τρεις (3) εκπροσώπους η κάθε μία. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.

β. η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία ψήφο.

γ. Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής κατηγορίας ( Super League) εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.

δ. Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής Κατηγορίας (Football League)εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.

2. Τα δυνάμενα να αναγνωριστούν από την Ε.Π.Ο. ως Μέλη θα εκπροσωπούνται στη Γενική Συνέλευση ως ακολούθως:

α. η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Γυναικείου Ποδοσφαίρου θα εκπροσωπείται με τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει (1) μία ψήφο.

β. η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου θα εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

γ. Όλες οι Π.Α.Ε. που κάθε αγωνιστική περίοδο μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) θα εκπροσωπούνται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

δ. οι Πανελλήνιες Ενώσεις Ποδοσφαιριστών, μία ( 1) για τους επαγγελματίες και μία (1) για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα εκπροσωπούνται από ένα (1) εκπρόσωπο η κάθε μία. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

ε. η Πανελλήνια Ένωση Διαιτητών θα εκπροσωπείται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μια (1) ψήφο.

στ. η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών θα εκπροσωπείται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

2. Οι εκπρόσωποι πρέπει να ανήκουν στο Μέλος το οποίο εκπροσωπούν και να έχουν οριστεί ή εκλεγεί σύμφωνα με το παρόν καταστατικό και το καταστατικό του Μέλους. Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να εμφανίσουν απόδειξη αυτού.

3. Κάθε εκπρόσωπος της ίδιας κατηγορίας Μέλους έχει ίδιο αριθμό ψήφων στην Γενική Συνέλευση. Μόνον οι εκπρόσωποι που είναι παρόντες έχουν δικαίωμα ψήφου. Η ψήφος δι' αντιπροσώπου ή με επιστολή, δεν επιτρέπεται.

4. Η Εκτελεστική Επιτροπή και ο Γενικός Γραμματέας θα συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου. Κατά την διάρκεια της θητείας τους, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν μπορούν να οριστούν ως εκπρόσωποι της Ένωσής τους, πλην της ειδικής εκλογικής Γενικής Συνέλευσης του Οκτωβρίου ανά τετραετία, που συγκαλείται με μοναδικό θέμα την εκλογή των οργάνων της Ομοσπονδίας, στην οποία έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούν την Ένωσή τους.

Πηγή: soccerplus.gr
 
Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το τρεμπλ με σκορ και θέαμα
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα διέλυσε με...
18.05.2019, 21:20
«Παραδόθηκε» στον Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Η ανωτερότητα του Ράφαελ Ναδάλ λύγισε τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ηττήθηκε με 2-0 σετ στον ημιτελικό του...
18.05.2019, 18:38
Οριστικό: Δεν κατεβαίνει στο ΟΑΚΑ και υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός (upd)
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκε στο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7 και συζήτησε με τους οργανωμένους τα...
18.05.2019, 16:32
Ολοκληρώνεται κανονικά το πρωτάθλημα – Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ
Οριστικά διεξάγονται τα πλέι-οφ όπως αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ με 13-1 ψήφους. Άγνωστο αν θα παίξει τη Δευτέρα ο...
18.05.2019, 15:49
Οδοστρωτήρας Γιάννης, πηγαίνει τους Μπακς καρφί για τελικούς! (video)
Ένας ασταμάτητος Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στο 2-0 επί των Ράπτορς, με 125-103.
18.05.2019, 12:01
Λάρκιν και Μίσιτς έστειλαν την Εφές στον πρώτο τελικό της ιστορίας της!
Ο τουρκικός εμφύλιος βάφτηκε στα χρώματα της Εφές, που «καθάρισε» τη Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό (92-73) του...
17.05.2019, 21:32
Αγωγή Παναθηναϊκού για το tweet του Ολυμπιακού!
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα κινηθεί δικαστικά κατά της ΚΑΕ Ολυμπιακός για μια ανάρτηση στο Twitter που άφηνε...
17.05.2019, 16:50
Εξώδικο της ΚΑΕ Ολυμπιακός στον ΕΣΑΚΕ
Εξώδικη επιστολή στον ΕΣΑΚΕ έστειλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός την Παρασκευή (17/5), με την οποία καλεί τον Σύνδεσμο...
17.05.2019, 16:20
Δεν κατεβαίνει με Τσιτσιπά ο Φέντερερ!
Χωρίς να ιδρώσει περνάει στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού ο Φέντερερ δήλωσε...
17.05.2019, 15:00
Τένις: Συνεχίζεται το άστρο της Σάκκαρη στη Ρώμη
H Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στην οκτάδα τη Σέρβα Κριστίνα Μλαντένοβιτς.
17.05.2019, 02:35

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 50  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.