Διαφωνία για μία λέξη και νέα επιστολή από την UEFA στην ΕΠΟ!

Για έναν προσδιορισμό ("εσωτερικές υποθέσεις") στο άρθρο 15 που αφορά στο "αυτοδιοίκητο" της ΕΠΟ προέκυψε νέα διάσταση ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, και την UEFA , με την δεύτερη να ενημερώνεται σχετικά από την ΕΠΟ και να στέλνει νέα επιστολή.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έστειλε νέα επιστολή στην ΕΠΟ (για να την διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ), στην οποία τονίζει ότι όλες οι αλλαγές που έχουν προταθεί στην επιστολή που εστάλη στις 2/5 αλλά και σχετικά με το άρθρο 15 που αφορά το αυτοδιοίκητο, πρέπει να περιληφθούν στον αθλητικό νόμο αυτούσιες χωρίς την παραμικρή αλλαγή.

Η πρόταση της UEFA είναι η εξής: "Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία, λαμβανομένου υπόψη πως η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, των οποίων είναι μέλος".

Η διατύπωση που πέρασε ο κ. Κοντονής στο νομοσχέδιο είναι η ακόλουθη: "Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία, λαμβανομένου υπόψη πως η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις εσωτερικές της υποθέσεις ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, των οποίων είναι μέλος".

Αντίδραση Κοντονή

Η πρώτη αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού από το βήμα της Βουλής, μόλις έμαθε για την νέα επιστολή της UEFA ήταν η ακόλουθη: "Εκπλήσσομαι με ένα έγγραφο που διακινείται. Δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την γραμμή. Η κατάσταση είναι μη ερμηνεύσιμη. Είχαμε συμφωνήσει σε όλα τα σημεία'.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr