Ξεκίνησαν οι απολογίες των διαιτητών στον ανακριτή διαφθοράς

Mε ορατό το ενδεχόμενο επιβολής του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο που θα τους θέσει –έστω προσωρινά- εκτός διαιτησίας πραγματοποιούνται την Πέμπτη 30/4 ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, οι απολογίες των διαιτητών Super League, Iωαννίδη, Κάμπαξη και Αμπάρκιολη που κατηγορούνται για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»

Στους τρεις διαιτητές έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Αρ. Κορέα «για συναυτουργία σε δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα».

Ο πρώτος που απολογήθηκε ήταν ο Κ. Ιωαννίδης. Το όνομά του υπάρχει στο πόρισμα Κορέα σε συνομιλία προέδρου ομάδας με στέλεχος της ΕΠΟ με αντικείμενο τον ορισμό του σε συγκεκριμένο αγώνα. Πρόκειται για τον αγώνα Καλλιθέα - Παναχαϊκή 2-2 το 2012 για τα πλέι οφ της Football League.

Μετά την απολογία του ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε: «Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Είπα στο κ. ανακριτή ποιος είμαι και ποια είναι η πορεία μου. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Ο Ι. Κάμπαξης που ολοκλήρωσε και αυτός την απολογία του, φέρεται να αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον αγώνα Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 2-1 που έγινε πέρυσι. Για το ματς αυτό έχει γίνει αναφορά στις δικαστικές αρχές από τον πρώην ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, Σταμάτη Βελλή και τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα. Επίσης διερευνάται και ο αγώνας του 2012, Πλατανιάς - Παναχαϊκή 1-0, στο πλαίσιο των πλέι οφ της Football League, έπειτα από την κατάθεση του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλ. Κούγια στον εισαγγελέα Αρ. Κορέα.

Ο Απ. Αμπάρκιολης που απολογήθηκε φέρεται να αντιμετωπίζει κατηγορίες για το περσινό παιχνίδι Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος 1-2. Για το παιχνίδι αυτό έχει γίνει αναφορά από τον πρώην ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, Σταμάτη Βελλή στις καταθέσεις που έχει δώσει σε εισαγγελέα και ανακριτή. Για την απόδοση του Αμπάρκιολη διερευνάται και το ματς Παναχαϊκή - Πλατανιάς 1-0, στο πλαίσιο των πλέι οφ της Football League το 2012 έπειτα από την κατάθεση του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλ. Κούγιας στον εισαγγελέα Αρ. Κορέα.

Ακόμα τρεις διαιτητές της Super League έχουν κληθεί από τον ανακριτή για τους απαγγελθούν κατηγορίες στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης και έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν.

Πρόκειται για τον Ηλ. Σπάθα για τον αγώνα Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-1 που έγινε πέρυσι και το φετινό Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός 0-0, τον Αθ. Γιάχο για τον τελικό κυπέλλου 2013 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ. και τον Αλ. Δημητρόπουλο για το παιχνίδι Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 1-1 για το κύπελλο το 2012. Οι δύο πρώτοι είναι διεθνείς διαιτητές.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr