Οι παρατηρήσεις της ΕΠΟ επί του σχεδίου νόμου

Παράπονα εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους της ΕΠΟ για τον περιορισμένο χρόνο που τους δόθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται ο αθλητικός νόμος, προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα που δέχτηκαν.

Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας θεωρούν πως δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να εκθέσουν με επαρκή τρόπο τις απόψεις τους και για το λόγο αυτό απέστειλαν τις παρατηρήσεις της ΕΠΟ επί του σχεδίου νόμου.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται: "Το σχέδιο νόμου προβάλλεται σαν να περιέχει επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας. Με τον τρόπο αυτό διεκδικεί την έξωθεν καλή μαρτυρία, χρησιμοποιώντας αυτό το εύσχημο άλλοθι, ώστε να δικαιολογήσει και να καθαγιάσει τις αλλαγές που θέλει να επιφέρει με συνοπτικές διαδικασίες στον υφιστάμενο τρόπο διοίκησης και λειτουργίας και στην αυτονομία του ποδοσφαίρου, καλύπτοντάς τες με αυτό το ευπρόσωπο ένδυμα! Γιατί ασφαλώς την βία δεν την παράγει το ποδόσφαιρο, το οποίο με τέτοιου είδους πολιτικές συκοφαντείται και δαιμονοποιείται, την βία την παράγει η κοινωνία, ο τρόπος διαβίωσης των πολιτών, η ανεργία, η έλλειψη προοπτικής, η απόγνωση κ.ο.κ.

Τιτλοφορώντας όμως τον νόμο με τον ανωτέρω τίτλο, βασικός στόχος είναι να εμφανισθούν οι αντιδράσεις που εύλογα θα προκληθούν ως έλλειμμα διαθέσεως από την πλευρά της ΕΠΟ ή από την πλευρά της SUPER LEGUE ή οποιουδήποτε άλλου φορέα αντιδράσει, να συνηγορήσουν στην υποτιθέμενα σθεναρή αντιμετώπιση της βίας που επιχειρείται με τον νόμο αυτό. Η ΕΠΟ έχει επανειλημμένα καταθέσει πλήρες και εμπεριστατωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού".

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr