Κλείσιμο

Με κόσμο στη Λεωφόρο το ΠΑΟ - Ξάνθη, εκτεθειμένος ο Μποροβήλος

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό στην προσφυγή που έκανε κατά της «απόφασης» του προέδρου της Super League, Γ. Μποροβήλου, να «επεκτείνει» την ποινή που επέβαλε το πειθαρχικό όργανο της Super League στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ήταν, εκτός της αφαίρεσης βαθμών και του προστίμου, η ποινή δύο αγωνιστικών χωρίς θεατές στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρ.

Ο πρόεδρος της Super League, χωρίς απόφαση του ΔΣ, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή, ρωτώντας τον, άκουσον – άκουσον, πότε πρέπει να εκτιθεί η ποινή λόγω του ότι στο ίδιο διάστημα υπήρξε και η διοικητική ποινή της κυβέρνησης για τέλεση αγώνων χωρίς θεατές.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη, ζητώντας ερμηνεία του κανονισμού. Αντί να ερμηνεύσει τον κανονισμό το ΔΣ όπως προβλέπεται τον ερμήνευσε η «νομική υπηρεσία της ΕΠΟ» η οποία απεφάνθη ότι η ποινή του Παναθηναϊκού πρέπει να «επεκταθεί» και επομένως να διεξαχθεί χωρίς θεατές και ο επόμενος αγώνας με την Ξάνθη.

Ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στο Τακτικό Διαιτητικό Δικατήριο το οποίο τον δικαίωσε. Θα δώσει τον αγώνα με τη Ξάνθη παρουσία θεατών, ενώ πλέον Μποροβήλος με τη "μεθόδευσή" του και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ με την απόφασή της είναι εκτεθειμένοι για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα.             

Η απόφαση αναφέρει:

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 48/17.04.2015 απόφασή του αναγνωρίζει ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ πρέπει να εκτίσει την ποινή της διεξαγωγής δυο (2) αγώνων χωρίς θεατές, η οποία της επιβλήθηκε με την 126/26.02.2015 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE, στους αγώνες της 27ης και 30ής αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος, ήτοι στις 08.03.2015 και 04.04.2015 με τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr