O "ποδοσφαιρικός εισαγγελέας" έμαθε ότι ασκήθηκαν διώξεις;

Στην ΕΠΟ συστήθηκε και λειτουργούσε η «εγκληματική οργάνωση» του ποδοσφαίρου όπως προκύπτει από το πόρισμα του Εισαγγελέα Αρ. Κορέα που είδε το φως της δημοσιότητας από τον ΣΚΑΪ.

Πλέον σε ποδοσφαιρικό επίπεδο εγείρονται δύο θέματα. Πρώτον πώς θα διαχειριστεί η ηγεσία της ΕΠΟ όσους κατηγορούνται για τη συγκεκριμένη υπόθεση και είναι εν ενεργεία μέλη του ΔΣ, υπάλληλοι, διαιτητές και μέλη των πειθαρχικών επιτροπών.

Δεύτερον αν θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον όσων κατηγορούνται ώστε να διερευνηθεί η τυχόν απόδοση ευθυνών από τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Για το δεύτερο βάσει του πειθαρχικού κώδικα την ευθύνη έχει ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» της ΕΠΟ που μπορεί να ασκεί διώξεις βασιζόμενος σε δημοσιεύματα.

Όμως στην περίπτωση του «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα» της ΕΠΟ, Κ. Πετρόπουλου συμβαίνει το εξής: Με έγγραφο – απάντηση σε σχετικό ερώτημα που του υπέβαλε ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε δηλώσει ότι "δεν μου παρέχεται δυνατότητα ασκήσεως πειθαρχικής διώξεως κατά των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, για την όλη υπόθεση, όπως είναι γνωστό, διενεργείται προκαταρκτική (μυστική) εξέταση προς εντοπισμό διαπράξεως τυχόν αδικημάτων ως και τον εντοπισμό των τυχόν υπευθύνων της διαπράξεως αυτών. Επομένως, δεν δύναται να γίνει λόγος περί διωκομένων, καθόσον δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη".

Όμως πλέον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και βάσει του πορίσματος Κορέα που δημοσιοποιήθηκε πλήρως αλλά με τη βούλα του ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη εκτός από μέλη των πειθαρχικών επιτροπών, σε διαιτητές και σε πρόεδρο ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, στους οποίους ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει δικαιοδοσία.

Επομένως οι λόγοι που επικαλέστηκε τον περασμένο Νοέμβριο ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» έχουν εκλείψει και πλέον θα πρέπει να λειτουργήσει όπως προβλέπει ο κανονισμός και η αρμοδιότητά του και όπως είχαν κάνει το 2011 οι προκάτοχοί του κ.κ. Φάκος και Αντωνακάκης.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr