Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση σε πρώην δικαστικούς!

Ξεκίνησε, μετά την χθεσινή (01/04) αναβολή, η διαδικασία της απολογίας των πρώτων κατηγορούμενων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρώην δικαστικοί και εν ενεργεία δικηγόροι που μετέχουν στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και της Φούτμπολ Λιγκ βρέθηκαν το γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη για να απολογηθούν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για το νυν μέλος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργο Βλάσση, τη δικηγόρο, νυν αναπληρωματικό μέλος Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρία Αναστασάκη, τον επίτιμο εισαγγελέα εφετών, πρώην πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της Football League (και) την περίοδο του σκανδάλου των «στημένων»αγώνων, Λευτέρη Ζάμπρα και τον επίτιμο αντεισαγγελέας εφετών, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος πειθαρχικής επιτροπής Football League (και) την περίοδο του σκανδάλου των στημένων αγώνων, Χαρίλαο Ζυγογιάννη.

Ο ειδικός ανακριτής τους απήγγειλε τις κατηγορίες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Οι Βλάσσης, Αναστασάκη, Ζάμπρας και Ζυγογιάννης ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Αναμένεται λοιπόν να «επιστρέψουν» στο γραφείο του Γιώργου Ανδρεάδη μετά τις 20 Απριλίου.

Στον ανακριτή θα βρεθούν έως την Παρασκευή 3/4 οι διαιτητές της Super League Απόστολος Αμπάρκιολης, Γιάννης Κάμπαξης, Κώστας Ιωαννίδης και η δικηγόρος, νυν μέλος πειθαρχικής επιτροπής Football League, Ιωάννα Παντελοπούλου.

Μετά το Πάσχα θα πάρουν σειρά οι νέοι κατηγορούμενοι (πέραν των 16 στους οποίους ο Αριστείδης Κορέας έχει ασκήσει ποινικές διώξεις) τους οποίους έχει προσθέσει στη δικογραφία ο Γιώργος Ανδρεάδης έπειτα από τις καταθέσεις που πήρε από μάρτυρες.

Τελευταίοι θα κληθούν οι υπόλοιποι εφτά που αποτελούν τον «πυρήνα» της «εγκληματικής οργάνωσης». Πρόκειται για τρία μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, ένα υψηλόβαθο στέλεχός, δύο μέλη της ΚΕΔ στο επίδικο διάστημα 2012-14 και δύο προέδρους ΠΑΕ της Super League.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω φυσικά πρόσωπα και στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία και δωροληψία, απάτη και απόπειρα εκβίασης, ενώ οι επτά από τους μέχρι στιγμής 16κατηγορούμενους διώκονται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr