H επιστολή Μπροβήλου σε ΕΠΟ για "επέκταση" της ποινής του ΠΑΟ!

Το έγγραφο που έστειλε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Μποροβήλος, στον πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκη αναφορικά με την έκτιση των ποινών ομάδων που είχαν τιμωρηθεί με τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές που συνέπεσε με την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή να διεξαχθούν δύο αγωνιστικές του συγκεκριμένου πρωταθλήματος «κεκλεισμένων των θυρών», φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus.

Η Σούπερ Λίγκα δεν δημοσιοποίησε το συγκεκριμένο έγγραφο με το οποίο ο κ. Μποροβήλος ζητεί με δική του πρωτοβουλία «ερμηνεία κανονισμού». Δεν δημοσιοποίησε ούτε το έγγραφο που έστειλε ο κ .Μποροβήλος στον κ. Κοντονή ζητώντας επίσης «ερμηνεία κανονισμού».

Αντιθέτως, δημοσιοποίησε μόνο μια φράση από την απάντηση του κ. Κοντονή η οποία επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών καθώς και την απάντηση της νομικής επιτροπής της ΕΠΟ, για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υπάρχει απόφαση για μετάθεση έκτισης ποινής στον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ λόγω των υπόλοιπων προβλημάτων προφανώς δεν έδωσε τη δέουσα σημασία και έπαιξε χωρίς θεατές τον τελευταίο αγώνα με τον Πανθρακικό.

Ο Παναθηναϊκός, βάσει της εντύπωσης που θέλει να δημιουργήσει ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας «καλείται» να παίξει χωρίς θεατές, τους αγώνες με Αστέρα και Ξάνθη αφού σύμφωνα με την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δεν εξέτισε τη μια αγωνιστική της ποινής επειδή υπήρχε παράλληλα και η απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού.

Ωστόσο, από το έγγραφο προκύπτει ότι:

Α) Δεν υπάρχει απόφαση του κ. Κοντονή για το πότε θα εκτιθούν οι επιβληθείσες από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας ποινές. Δεν υπάρχει ούτε απόφαση της ΕΠΟ, ούτε απόφαση της Σούπερ Λίγκας. Υπάρχει μια επιστολή Κοντονή με διφορούμενο περιεχόμενο και μια εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ που δεν έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και μόνο.

Β) Παραβιάζεται το άρθρο 37 του ΚΑΠ που λέει ότι μόνο το ΔΣ της ΕΠΟ ερμηνεύει τον ΚΑΠ. Εδώ προκύπτει το ερώτημα γιατί ο κ. Μποροβήλος που ζητεί ερμηνεία κανονισμού βάσει του άρθρου 37 αποδέχεται να την πάρει από την «αναρμόδια» νομική υπηρεσία και όχι από το ΔΣ όπως ρητά αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο ως το αρμόδιο προς τούτο όργανο. Επίσης γεννιούνται ερωτήματα για τη στάση του νομικού συμβούλου του συνεταιρισμού κ. Ι. Οικονομάκη, εφόσον ήταν ενήμερος.

Γ) Ο κ. Μποροβήλος στην επιστολή του παραδέχεται ότι υπάρχει "κενό στον ΚΑΠ" το οποίο με δική του πρωτοβουλία ζητεί να ερμηνευθεί για τι περιπτώσεις του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ.

Δ) Για τον κ. Μποροβήλο και το νομικό σύμβουλο κ. Οικονομάκη, εφόσον γνωρίζει, προκύπτει κι άλλο θέμα που φτάνει στα όρια παραβίασης δικαστικής απόφασης αφού ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας προσδιορίζουν τους αγώνες που μια ομάδα θα εκτίσει τις ποινές της, επομένως η μετάθεση εκτέλεσης της ποινής, όταν μάλιστα δεν υπάρχει ισχυρότερη απόφαση από την επιτροπή Εφέσεων, σημαίνει τη μη εκτέλεσή της.

Η επιστολή Μποροβήλου

Στην επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ ο κ. Μποροβήλος επιχειρηματολογεί υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Επειδή ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ δεν περιέχει διάταξη, η οποία να διευκρινίζει αν σε αντίστοιχες περιπτώσεις επέρχεται ή μη η έκτιση των οικείων πειθαρχικών ποινών, σε περίπτωση που αγώνας διεξαχθεί χωρίς θεατές βάσει έτερης διοικητικής απόφασης (όπως εν προκειμένω).

Επειδή με το από 11/3/2015 έγγραφο που προς ημάς ο κος Υφυπουργός ετάχθη υπέρ της άποψης ότι η έκδοση διοικητικών πράξεων περί τέλεσης αγώνων χωρίς θεατές «είναι ανεξάρτητη των όποιων αποφάσεων λάβουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα» (βλ. συνημμένο σχετικό έγγραφο).

Επειδή η ΕΠΟ είναι αρμόδια για την αυθεντική ερμηνεία των κανονισμών, μεταξύ των οποίων και ο Πειθαρχικός Κανονισμός (βλ. άρθρο 37 αυτού).

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως περί της ορθής ερμηνείας επί του εν λόγω ζητήματος, ήτοι να μας γνωστοποιήσετε αν, κατ΄ ορθή ερμηνεία των οικείων διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικα, ΠΑΕ στην οποία έχει επιβληθεί από τις Πειθαρχικές Επιτροπές ΕΠΟ/Super League ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, εκτίει ή όχι την εν λόγω ποινή σε αγωνιστική ημέρα κατά την οποία με διοικητικά απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού έχει απαγορευθεί η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές.

Διαβάστε το ιστορικό της υπόθεσης ΕΔΩ

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr