Είσοδο στην Ομοσπονδία της Κύπρου ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

Την ένταξή των Τουρκοκύπριων στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ζητεί με επιστολή του σε FIFA και UEFA ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Χασάν Σέρτογλου.

"Θα ολοκληρώσουμε το καταστατικό μας το συντομότερο δυνατό και θα το θέσουμε ενώπιον έκτακτης γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας. Εχουμε αποστολή να προστατεύσουμε τους θεσμούς της χώρας μας και όχι να τους καταστρέψουμε. Εχουμε αποστολή να σταθούμε μπροστά στην αδικία και στις επιθέσεις κατά των θεσμών μας και όχι να τις εγκρίνουμε.

Αρχίζει μια νέα εποχή στην ιστορία του τουρκοκυπριακού ποδοσφαίρου. Πιστεύουμε ότι κάνουμε το σωστό. Να είστε όλοι αισιόδοξοι", δήλωσε ο Σέρτογλου, ενώ σε Τουρκοκύπριο αξιωματούχο που χαρακτήρισε την κίνηση αυτή "αυτοκτονία" απάντησε ότι "η δική μας δουλειά δεν είναι η πολιτική, αλλά ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο".

Από την κυπριακή πλευρά, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κώστας Κουτσοκούμνης, δήλωσε στο AssociatedPress: "H διαδικασία θα είναι μακράς διάρκειας. Είμαστε διαχωρισμένοι για 60 χρόνια και υπάρχουν «ψυχολογικά εμπόδια» που θα πρέπει να ξεπεραστούν. Η ένταξη της τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου κάτω από τη διοικητική στέγη της ΚΟΠ, θα διασφαλίσει τα συμφέροντα των τουρκοκυπριακών συλλόγων και παικτών".

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκοκυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναγνωρίζεται μόνο από την Αγκυρα, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημες διοργανώσεις.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr