Συμμάζεψε την Εθνική ο Μαρκαριάν, άδικο το «Χ» με τους Ούγγρους

Η Εθνική του Μαρκαριάν ήταν η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με αυτή του Ρανιέρι, ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα στην Ουγγαρία. Το 0-0 υπό άλλες συνθήκες θα θεωρούνταν καλό αποτέλεσμα, αλλά έτσι όπως είναι η βαθμολογία του ομίλου, κανείς δε μπορεί να το ισχυριστεί.

Η 3η θέση είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Το θετικό είναι, ότι η ομάδα παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, κάτι που αποδεικνύει ότι ο Ρανιέρι έπρεπε να είχε απολυθεί νωρίτερα.

Υπήρχαν, όμως και σοβαρά ζητήματα αφού στον άξονα η μπάλα περνούσε αποκλειστικά από τα πόδια του Κονέ, μια και ο Παπαδόπουλος δεν πήρε πρωτοβουλίες, ενώ στα άκρα όσο καλά πήγαιναν στα δεξιά οι Φετφατζίδης, Τοροσίδης άλλο τόσο αρνητική ήταν η παραγωγή φάσεων από τα αριστερά με τους Χριστοδουλόπουλο, Σταφυλίδη.

Συν τοις άλλοις ο Αθανασιάδης στην περιοχή ήταν απελπιστικά μόνος απέναντι στους δύο γεροδεμένους στόπερ της Ουγγαρίας. Έτσι παρά την κατοχή μπάλας η Ελλάδα δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις.

Σε ότι αφορά το ματς, το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, με τους ποδοσφαιριστές να ψάχνουν το ρόλο τους. Στο 2Ο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε.

Η Ελλάδα άσκησε τρομερή πίεση στην Ουγγαρία, η οποία έμοιαζε ανίκανη να αντιδράσει στις κατά κύματα επιθέσεις των διεθνών μας. Αλλά μονίμως έλειπε ένα «κλικ» για να έρθει το γκολ.

Η ομάδα του Μαρκαριάν έχασε πολλές ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ, απειλήθηκε από τις αντεπιθέσεις των Ούγγρων και το τελικό 0-0 αν και αδικεί την Εθνική ομάδα, δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις:

Ουγγαρία:
Κιράλι, Καντάρ, Φιόλα, Γιούχας, Λεάντρο, Ελέκ (70' Πίντερ), Τζούτζακ, Τόζερ, Στιέμπερ, Γκέρα, Σαλάι (68' Νίκολιτς).

Ελλάδα: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κονέ (77' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (69' Φορτούνης), Φετφατζίδης (77' Γιαννιώτας), Σάμαρης, Αθανασιάδης.

6ος ΟΜΙΛΟΣ (Σε 5 αγώνες)

1. Ρουμανία 13
2. Β. Ιρλανδία 12
3. Ουγγαρία 8
4. Φινλανδία 4
5. Νήσοι Φερόες 3
6. ΕΛΛΑΔΑ 2
Πηγή: skai.gr