Κλείσιμο

Μπακάκης: Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση

Παρά την άσχημη πορεία μέχρι στιγμής στα προκριματικά του Euro 2016, ο Μιχάλης Μπακάκης υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε πως με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας και την βελτίωση στον ψυχολογικό τομέα, η Εθνική είναι ικανή να ανατρέψει το σκηνικό.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο διεθνής μπακ-χαφ της ΑΕΚ στη «SportDay»:

Κλήθηκες για πρώτη φορά στην Εθνική στο προηγούμενο ζευγάρι αγώνων (Νησιά Φερόε-Σερβία). Πώς σε υποδέχθηκαν οι παλαιότεροι και μάλιστα σε μια περίοδο που ήταν δύσκολη για την ομάδα;

«Με υποδέχθηκαν πολύ θερμά οι έμπειροι ποδοσφαιριστές, με βοήθησαν ιδιαιτέρως και στο φιλικό με τη Σερβία μου μιλούσαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι σημαντικό να σου «δίνουν» ψυχολογία οι παλαιότεροι για να μπορέσεις να αποδώσεις αυτό που ξέρεις και μπορείς».

Ήταν πάντως ένα δύσκολο τάιμινγκ για την Εθνική αυτό των προηγούμενων αγώνων...

«Ναι, είναι αλήθεια ότι ήταν μια περίοδος δύσκολη, στην οποία η ομάδα δεν πήγαινε καλά, ωστόσο τώρα με τον νέο προπονητή θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα δυνατό "come back" για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016».

Μπορεί να έχει δοθεί σε πολύ κόσμο η εντύπωση ότι η ομάδα έχει σχεδόν αποκλειστεί από το Euro, όμως στην πραγματικότητα αν δει κανείς τον όμιλο θα διαπιστώσει ότι δεν έχουμε διανύσει ακόμα ούτε τη μισή διαδρομή. Τέσσερα ματς έχουν παρέλθει, άλλα έξι έπονται. Εξακολουθείς να πιστεύεις στην υπόθεση πρόκριση;

«Εννοείται, ότι εξακολουθώ να πιστεύω. Όλοι οι παίκτες συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση. Θα δώσουμε το «εκατό τοις εκατό» και από 'κει και πέρα, σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα, θα ελπίζουμε να καταφέρουμε στο φινάλε να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση».

Τελικά, τι πιστεύεις ότι έφταιξε στο άσχημο ξεκίνημα των προκριματικών;

«Δε γνωρίζω τι ακριβώς έφταιξε περισσότερο, τι έφταιξε λιγότερο κ.λπ. Υπήρχαν πάντως και ατυχίες. Σημασία όμως δεν έχει το παρελθόν, σημασία έχει τι κάνουμε από 'δω και πέρα και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την αντιστροφή της κατάστασης».

Μεσολάβησε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και τώρα η ομάδα πάει στη Βουδαπέστη με νέο προπονητή. Πώς λειτουργεί αυτό συνήθως σε μία ομάδα που έχει κάνει κακό ξεκίνημα;

«Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις μια αλλαγή λειτουργεί θετικά, αλλάζει η ψυχολογία. Αλλάζουν τα πλάνα, αλλάζει όλο το σκηνικό. Εμείς από την πλευρά μας, οι ποδοσφαιριστές που μετέχουμε στην αποστολή, θα κοιτάξουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να δείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε στην Εθνική».

Πώς σου φαίνεται που ο κ. Μαρκαριάν μιλάει ελληνικά;

«Αυτό είναι πολύ καλό. Βοηθάει τη συνεργασία σε σημαντικό βαθμό».

Πώς βλέπεις το γεγονός ότι η ομάδα κάνει ειδική προετοιμασία στην Αυστρία;

«Αυτό δείχνει, ότι υπάρχει σχέδιο με στόχο αυτό που προανέφερα, ένα δυνατό "come back" που θα μας βάλει ξανά στην τροχιά της πρόκρισης. Θα δώσουμε τα πάντα γι' αυτήν».

Καταληκτικά, είσαι αισιόδοξος, ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής θα πάρουμε την πρόκριση και αν ναι, πού βασίζεις αυτή την αισιοδοξία;

«Ναι, είμαι αισιόδοξος, διότι οι Έλληνες είναι δυνατοί και μπορούν να αντεπεξέρχονται σε δύσκολες καταστάσεις. Συνεπώς ναι, πιστεύω σε αυτή την ομάδα και αισιοδοξώ, ότι στο φινάλε του ομίλου θα μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο».
Πηγή: skai.gr