Hρεμο κλίμα και αποφάσεις στη συνεδρίαση της Super League

Σε ήρεμο κλίμα και χωρίς αντεγκλήσεις διεξήχθη η σημερινή (Δευτέρα 02/03) συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, παρουσία τόσο του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, όσο και του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από τις δηλώσεις που ακολούθησαν, φαίνεται πως οι πρόεδροι των δύο "αιωνίων" βρήκαν σημείο επαφής αναφορικά με τα μέτρα που θα προταθούν στον Υφ. Αθλητισμού για την καταπολέμηση των φαινομένων της βίας στα γήπεδα. Παράλληλα υπήρξε η άτυπη συμφωνία, με την οποία, οι  διαφορές να επιλυθούν στο πεδίο της τακτικής δικαιοσύνης και όχι εντός του Δ.Σ της Λίγκας.

«Είχαμε μια καλή συζήτηση στο Συμβούλιο. Συμφωνήσαμε να λύσουμε τις διαφορές μας δικαστικά και εκτός Συμβουλίου. Θέλουμε να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο. Συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένα μέτρα κατά της βίας. Θα ανακοινωθούν. Αυστηροποίηση των ποινών για τις ομάδες και διάφορα σχετικά», σημείωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Αλαφούζος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρινάκης είπε, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε προτάσεις για δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας ώστε να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα και παράλληλα να μπουν οι βάσεις για τη νέα αγωνιστική περίoδο. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, οι εν λόγω προτάσεις έγιναν ομόφωνα δεκτές από όλες τις ΠΑΕ.

Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να πείσει τον Σταύρο Κοντονή, ότι τα πράγματα αλλάζουν, προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο Δ.Σ έδωσαν τον παρών ο πρόεδρος του Τριφυλλιού, Γιάννης Αλαφούζος καθώς και οι Βασίλης Κωνσταντίνου, Στράτος Σωπήλης και Αθηνά Μπαλωμένου.

Από την πλευρά του ΟΣΦΠ, στην συνεδρίαση βρέθηκαν ο Β. Μαρινάκης συνοδευόμενος από τους Κώστα Καραπαππά και Τάκη Αγραφιώτη ενώ τον ΠΑΟΚ θα εκπροσωπήσει ο Ιάκωβος Αγγελίδης.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η  παρουσία της αστυνομίας που ήταν έντονη.
Πηγή: skai.gr