Η Τσέλσι πέτυχε τη σπουδαιότερη εμπορική συμφωνία στην ιστορία της

Νέος χορηγός στη φανέλα της Τσέλσι θα είναι η ιαπωνική εταιρεία ελαστικών "Yokohama Rubber"με την ομάδα του Λονδίνου να πετυχαίνει τη σπουδαιότερη εμπορική συμφωνία της ιστορίας της.

Με τη συμφωνία αυτή, η Τσέλσι θα βάζει στα ταμεία της 55 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο με τα έσοδα να είναι υπερδιπλάσια από τη προηγούμενη συμφωνία, με τη "Samsung", που το 2012 είχε ανανεωθεί με 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τα 55 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό για χορηγό φανέλας μετά από εκείνο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία, για τη συμφωνία με τη "Chevrolet", βάζει στα ταμεία της 64 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Σημειώνεται, πως για το χορηγό στη φανέλα, η Τσέλσι βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την αεροπορική εταιρεία "Turkish Airlines", αλλά πριν τα Χριστούγεννα η προσφορά της τουρκικής εταιρείας αποσύρθηκε μιας και δεν ήταν διατεθειμένη να προσφέρει τόσα πολλά χρήματα.

Ο νέος χορηγός της φανέλας της Τσέλσι, η "Yokohama Rubber", έχει εμπορικές σχέσεις με πάνω από 100 χώρες και το 1969 άρχισε την επέκταση της στις ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr