Έφιππη αστυνομία και εκπαιδευμένα σκυλιά προτείνει η ΕΠΟ!

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΠΟ. Οι προτάσεις αυτές αφορούν αφενός τον δικό της πειθαρχικό κώδικα και αφετέρου την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα.

Πολλά από αυτά που θα διαβάσετε υπάρχουν ήδη. Κάποια άλλα δεν είναι κοστολογημένα, ενώ σίγουρα θα χρειαστούν χρήματα για να γίνουν, ενώ υπάρχουν προτάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τη λογική που λειτουργεί η αστυνομία, τουλάχιστον όπως την ξέρουμε σήμερα.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι ότι η ΕΠΟ έχει τον τρόπο να μας εντυπωσιάζει, κυρίως με τη… φρεσκάδα των ιδεών της για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Θα ήταν χρήσιμο η ΕΠΟ σε μια τέτοια στιγμή να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο και αλλαγές ουσίας, σε θέματα που την αφορούν, όπως για παράδειγμα οι εκλογές της και το αυτοδιοίκητο.

Για παράδειγμα η ΕΠΟ προτείνει:

- Έφιππη αστυνομία και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στα γήπεδα.
Ωστόσο αυτά χρειάζονται εκπαίδευση και χρήματα αλλά η ΕΠΟ δεν αναφέρει από πού θα βρεθούν.

- Μισθοδοσία αστυνομικών από τις ΠΑΕ που θα ζητούν συγκεκριμένο αριθμό.
Εδώ η ΕΠΟ ζητεί να φύγει η διαχείριση από την αστυνομία και να περιέλθει σε εκπρόσωπό της, ο οποίος θα αναλαμβάνει μια ομάδα και θα συναποφασίζει με τον εκπρόσωπο αυτής για θέματα βίας αυτής της ομάδας. Επίσης είναι άγνωστο, αν το αρμόδιο υπουργείο μπορεί να δεχθεί, πέραν των περιορισμών που μπορεί να υπάρχουν στη νομοθεσία, οι αστυνομικοί να αμείβονται απευθείας από ανώνυμες εταιρείες.

-Επίσης ζητεί να καταργηθεί το ποσοστό του 10% των τηλεοπτικών που παρακρατείται από τις ΠΑΕ για να πηγαίνουν στην αστυνομία και οι αστυνομικοί που θα πηγαίνουν στα γήπεδα να πληρώνονται από τις ίδιες τις ΠΑΕ.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ
Πηγή: soccerplus.gr