Κλείσιμο

Παναθηναϊκός: Ηθικός αυτουργός ο Ολυμπιακός για όσα έγιναν

Δια στόματος του προέδρου του, Γιάννη Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός καταδίκασε τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο στο περιθώριο του ντέρμπι. Ο κ. Αλαφούζος, ωστόσο, στάθηκε και στο γεγονός ότι οι παράγοντες και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όσον αφορά τα θέματα της αντίδρασης των οπαδών μας, αυτά πρέπει να εκλείψουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία", ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος.

Και πρόσθεσε για την πηγή του... κακού: «Πρώτον, ο κύριος Μαρινάκης είχε αποφασίσει να έρθει να κάτσει στο μπουθ, αλλά κάθισε στον πάγκο. Έχει ξεπεράσει κάποια όρια. Μιλούσε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κύριο Σαρρή με πακιστανικό και κινέζικο τηλέφωνο.

Δεν προχωράει η έρευνα και οι δικαστικές υποθέσεις. Όταν η δικαιοσύνη και η πολιτεία δεν κάνουν το έργο τους έχουμε φαινόμενα όπως τα σημερινά, όπως αυτά στο Καραϊσκάκης με τον Σισέ, όπως και στην Κρήτη που χτύπησε ο Γρηγόρης ο Παπαβασιλείου».

Για τις προκλήσεις Περέιρα είπε: «Ο Περέιρα προκάλεσε τους οργανωμένους οπαδούς μας. Δεν αποτελεί αυτό δικαιολογία. Σήμερα ο Ολυμπιακός ήρθε γνωρίζοντας ότι έχει αγωνιστικές αδυναμίες, έχει συνηθίσει να έχει ιδιαίτερα θετική διαιτησία, επειδή φοβόταν να παίξει στα ίσια το παιχνίδι προσπάθησε να προκαλέσει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και τον Παναθηναϊκό και είναι ηθικοί αυτουργοί αυτού που έγινε».

«Είχαμε συμφωνήσει να πάει ο κύριος Μαρινάκης στο μπουθ και δεν έγινε. Δεν υπήρχε ανοιχτή πόρτα. Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσεις έναν όχλο. Με το επίπεδο της σημερινής διαιτησίας δεν έχουμε ελπίδες. Αντιπαθούν τον Παναθηναϊκό και συμπαθούν τον Ολυμπιακό. Είμαστε μόνοι μας, θα συνεχίσουμε μόνοι μας με τις αρχές μας», κατέληξε

Μαρινάκης: Εμείς στο Καραϊσκάκη δεν κάνουμε τέτοια

Για κτηνωδία έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφερόμενος στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Λεωφόρου πριν την σέντρα του ντέρμπι των «αιωνίων».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Μαρινάκης στην κάμερα της Nova μετά το τέλος του αγώνα στη Λεωφόρο:

«Δυστυχώς σήμερα ζήσαμε μια κτηνωδία. Δεν τα είχα φανταστεί ποτέ. Ότι θα γίνει εισβολή στον αγωνιστικό χώρο. Ότι θα πέφτουν καρφιά, πέτρες, μπουκάλια, φωτοβολίδες. Όπως είπα και στους συνεργάτες μου πριν λίγο, αυτά τα πράγματα δεν τα είχα ξαναδεί παρά μόνο στην τηλεόραση από όταν βομβαρδιζόταν το Ιράκ. Είναι μια ξεφτίλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά θα έδινα πρώτος συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Τώρα μόνο συλλυπητήρια έχω να δώσω.

Οι παίκτες μας είναι ήρωες. Όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα για αυτούς, είναι όλοι σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι. Αλλά θα σας πω γιατί γίνονται όλα αυτά. Όταν υπάρχει ένα κανάλι, 2-3 ραδιοφωνικοί σταθμοί και μια εφημερίδα που βομβαρδίζουν καθημερινά το ποδόσφαιρο, όλα αυτά είναι αναμενόμενα. Επαναλαμβάνω, είναι ντροπή. Να τους χαίρεστε όλους αυτούς που μιλάνε για διαφάνεια και ισονομία στο ποδόσφαιρο. Το σημερινό ήταν μια κτηνωδία και μια ξεφτίλα. Πάλι καλά που τελείωσε το παιχνίδι. Αυτό στο Καραϊσκάκη δεν έχει γίνει ποτέ και ούτε θα γίνει γιατί εμείς προστατεύουμε το ποδόσφαιρο».
Πηγή: skai.gr