Super League: Νίκες για ΠΑΣ και Ξάνθη στην 21η αγωνιστική

Ο ΠΑΣ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα για το 2015 κόντρα στην Κέρκυρα με 2-1, ενώ η Ξάνθη έκανε σημαντικό διπλό στη Λιβαδειά κερδίζοντας 2-1 την τοπική ομάδα.

ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα 2-1

Την πρώτη του νίκη για το 2015 στο Πρωτάθλημα πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα με ανατροπή επί της Κέρκυρας με 2-1 στις «Ζωσιμάδες». Χωρίς ρυθμό το ματς εξ΄ αιτίας και του κακού αγωνιστικού χώρου.

Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της βροχής που δεν έχει σταματήσει να πέφτει στα Γιάννενα από χθες, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο.
Στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς ο Χαβίτο στο 14' άνοιξε το σκορ μετά από γύρισμα του Μαρκόφσκι και το Βελλίδη εκτός θέσης.

Ο ΠΑΣ άργησε να συνέλθει. Μέσα σε πέντε λεπτά όμως η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε τρεις καλές στιγμές με Τσάβες στο 28', Μανιά στο 30' και Τσουκαλά στο 33'. Τελικά το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τον Ίλιτς δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, το ματς δεν είχε ρυθμό. Ο ΠΑΣ όμως, ήταν αυτός που προσπαθούσε περισσότερο να φτάσει στο γκολ και στην ανατροπή. Ευκαιρίες στο 64' με τον Ίλιτς, στο 67' με τον Τσάβες, στο 70' με τον Μανιά, προμήνυαν αυτό που θα συνέβαινε στο 80'. Ο Μανιάς με κοντινό σουτ έκανε το 2-1 και ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Ηπειρώτες.

Ο ΠΑΣ έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Κοροβέση, το οποίο απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα:
Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ριβέρα(74' Κοροβέσης), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τσάβες(82' Χαρίσης), Ναδάλες.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόσο(83' Σιόντης), Μαρκόφσκι, Κρητικός, Κόντος(73' Καϊκούτ), Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Λεάλ.

Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-2

Μετά από ένα κακό πρώτο τέταρτο το ματς πήρε φωτιά. Η Ξάνθη είχε δοκάρι στο 17' μετά από σουτ του Βασιλακάκη και στο 29' σκόραρε με κεφαλιά του Γκομσί.
Δύο λεπτά μετά ο Λεβαδειακός μετά από φάση διαρκείας είδε αρχικά την μπάλα να κόβεται πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια να πηγαίνει στο δοκάρι. Στο 39' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα, καθώς ο Ζίτο είδε κόκκινη επειδή πάτησε στον αστράγαλο τον Καπετάνο.

Μόλις στο 49' στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν μετά τη γυριστή κεφαλιά του Τομάς, ο Βούκσεβιτς από κοντά έκανε το 1-1.
Δέκα λεπτά μετά όμως η Ξάνθη ανέκτησε το προβάδισμα όταν μετά από σέντρα του Βασιλακάκη, ο Καπετάνος με εξαιρετικό τελείωμα σκόραρε. Ο Μπουονανότε εκτέλεσε φάουλ στο 68' με τον αέρα να δίνει περίεργη πορεία στην μπάλα και τον Κυριακίδη να διώχνει δύσκολα.

Στα τελευταία λεπτά ο Λεβαδειακός πίεσε αλλά η Ξάνθη κράτησε το αποτέλεσμα. Το ματς παρακολούθησε από την εξέδρα ο Άλαν Πουλίδο.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός:
Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Ζιτο, Βούκσεβιτς, Τομας, Σοτέλο (73'Κατίδης), Πίντερ (56'Γκόμες), Μιλοσάβλιεφ, Μιλιάζες, Μπουσταμάντε.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γκομσι, Βάλτερ (57'Λουσέρο), Βασιλακάκης, Κλέιτον, Φλίσκας (46'Παπαστεριανός), Κομεσίδης, Γούτας, Καπετάνος (70'Σολτάνι), Μπέλιτς.
Πηγή: skai.gr