Κύπελλο Ελλάδος: Σοκ για ΠΑΟ, ήττα (0-1) και αποκλεισμός από Ξάνθη

Ο κάτοχος του κυπέλλου, δεν θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός από τη συνέχεια του θεσμού, μιας και αποκλείστηκε από την Ξάνθη. Οι «πράσινοι» ήταν υποτονικοί και ασύνδετοι, έκαναν πολλά λάθη στον επαναληπτικό της Λεωφόρου και τελικά πλήρωσαν την κακή τους εμφάνιση στο φινάλε του ματς, δεχόμενοι το γκολ που τους στέρησε την πρόκριση.

Η Ξάνθη, χωρίς να κάνει κάτι εξαιρετικό, έγινε… αφεντικό στον αγώνα από την αρχή και είχε τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε μακριά τις γραμμές του και δεν μπορούσε να κρατήσει σωστά και να κυκλοφορήσει τη μπάλα, προκειμένου να φτάσει με αξιώσεις κοντά στην εστία της Ξάνθης.

Ο Αναστασίου προσπάθησε να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις (έριξε στη μάχη τον Ατζαγκούν στον άξονα), ωστόσο η εικόνα δεν άλλαξε. Η Ξάνθη δεν πιεζόταν και μετά και την αποβολή του Μέντες στο 60’, κυριάρχησε. Στο 88’ η άμυνα του ΠΑΟ ήταν απούσα και μετά την κεφαλιά του αφύλακτου Καπετάνου και την απόκρουση του Κοτσόλη, ο Βασιλακάκης έγραψε το τελικό 0-1, σκορ που έδωσε την πρόκριση στους ακρίτες.

Ο Παναθηναϊκός παγιδεύτηκε μέσα στον κακό εαυτό του, ενώ η Ξάνθη με βάση την εικόνα του δεύτερου αγώνα άξιζε την πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός
: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Δώνης (89' Τριανταφυλλόπουλος), Ζέκα, Πέτριτς (61' Λάγος), Καρέλης (46' Aτζαγκούν), Μπεργκ.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (74' Ρούντι), Λισγάρας, Γούτας, Ουάλας, Παπαστεριανός (66' Βασιλακάκης), Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος.
Πηγή: skai.gr