Κλείσιμο

Κύπελλο Ελλάδος: Στους «8» η ΑΕΚ, 2-0 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 1-1 στο νησί των Φαιάκων, εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «8» του Κυπέλλου. Μάνταλος (πεν.) και Αραβίδης οι σκόρερ.

Οι παίκτες του Δέλλα μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 9΄ το σουτ του Πλατέλλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουτζαβασίλη.

Στο 25΄ ο τερματοφύλακας των Φαιάκων απέκρουσε το δυνατό σουτ  του Ανάκογλου, ενώ λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου Μπακάκης σέντραρε από δεξιά, ο Αραβίδης γύρισε παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπαρμπόσα σούταρε άστοχα από ευνοϊκή θέση.

Στο 52΄ ο Μάνταλος έβαλε μπροστά την ΑΕΚ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Μπαρμπόσα έπειτα από αντικανονικό μαρκάρισμα του Γκόμες.

Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» το παιχνίδι και παράλληλα την υπόθεση πρόκριση στο 82΄ με… δράστη τον Αραβίδη, ενώ στο 84΄ ο Μπακάκης έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0, αφού το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:
Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης (83' Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89' Ντακόλ), Πλατέλλας (77' Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Παρασκευαΐδης (56' Βενέτης), Ντιμιτρόβφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόσο (56' Μαρκόβσκι), Ζορμπάς, Φάμπιο, Καϊκούτ, Κόντος (46' Χαβίτο).
Πηγή: skai.gr