Γερμανία: Η καταπολέμηση των στημένων οδηγεί στον έλεγχο των διαιτητών

Ο επικεφαλής της διαιτησίας μίλησε για τη μάστιγα των στημένων και το ρόλο των διαιτητών λέγοντας, ότι έχουν υιοθετηθεί συστήματα ελέγχου της δράσης και των αποφάσεων τους στο πλαίσιο τη λήψης μέτρων για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει δεχτεί προειδοποιήσεις για παραμονή σε επιφυλακή αναφορικά με τα στημένα, δέκα χρόνια μετά το σκάνδαλο που συντάραξε την Μπουντεσλίγκα και οδήγησε σε ποινές φυλάκισης για δύο διαιτητές, αλλά και σε αυστηρότερους ελέγχους από τους αξιωματούχους .

Ο Michael Froehlich που είναι επικεφαλής της διαιτησίας στην Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, υπογράμμισε στην σε συνέντευξή του πως η γερμανική ομοσπονδία είχε λάβει μέτρα για την καταπολέμηση του στησίματος αγώνων, ωστόσο ο στοιχηματισμός σε διεθνές επίπεδο έχει γιγαντωθεί και οι προσπάθειες χειραγώγησης αγώνων δεν θα μπορούσαν να εξαλειφθούν.

«Ακόμη και αν όλοι οι προστατευτικοί μηχανισμοί και συστήματα ελέγχου (στο χώρο),λειτουργούν σωστά, ποτέ δεν μπορείς να είσαι μέσα στο μυαλό των ανθρώπων»,υπογράμμισε ο Froehlich.

Το σκάνδαλο του 2005 δεν επηρέασε κορυφαία παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα, αλλά επικεντρώνεται στην διαιτητή Robert Hoyzer, ο οποίος παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη χειραγώγηση παιχνιδιών της δεύτερης κατηγορίας,της περιφερειακής τρίτης κατηγορίας και στο Κύπελλο Γερμανίας...

Ο Hoyzer παραιτήθηκε από διαιτητής στις 22 Ιανουαρίου του 2015 και στην συνέχεια τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 29 μηνών.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα ΕΔΩ
Πηγή: soccerplus.gr