Κύπελλο Ελλάδος: Κινδυνεύει με βαριές ποινές ο Ολυμπιακός

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι Κυπέλλου ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κάνει δηλώσεις. Αρχικά απέναντι στον Φωστήρα οι Πειραιώτες είχαν αποφασίσει να μην μιλήσουν ως αντίδραση για την περιγραφή του αγώνα. Το ίδιο έπραξαν και στον Τύρναβο.

Ο ΚΑΠ αναφέρει, πως είναι υποχρεωτική η παρουσία του προπονητή στη συνέντευξη Τύπου, χωρίς μάλιστα να επιτρέπεται η αντικατάστασή του από τον βοηθό προπονητή ή εκπρόσωπο της ομάδας, ενώ επίσης, είναι υποχρεωτική η παρουσία ποδοσφαιριστή που θα ορίσει η ομάδα, για δηλώσεις στη μεικτή ζώνη.

Σύμφωνα με το Άρθρο 29 (Ραδιοτηλεοπτικά-ΜΜΕ), παράγραφος 4 του ΚΑΠ, προβλέπεται:

γ) Ο παρατηρητής του αγώνα είναι υπεύθυνος για την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων που θεσπίζονται από την παρούσα διάταξη και υποβάλει σχετική έκθεση στην ΕΠΟ.

δ) Σε περίπτωση μη εμφάνισης του προπονητή στη συνέντευξη τύπου ή του ποδοσφαιριστή στο flash interview, επιβάλλονται από το δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ οι ακόλουθες ποινές:

δα) στον προπονητή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τέσσερις αγωνιστικές ημέρες.

δβ) στον ποδοσφαιριστή ποινή αποκλεισμού μέχρι τέσσερις αγωνιστικές ημέρες.

δγ) στην ΠΑΕ ποινή ύψους μέχρι 20.000 ευρώ.

ε) Σε περίπτωση υποτροπής διπλασιάζεται η χρηματική ποινή.

Πλέον, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με πρόστιμο 20.000 ευρώ, ενώ ο Βίτορ Περέιρα με ποινή αποκλεισμού μέχρι τέσσερις αγωνιστικές, ενώ είναι ήδη υπότροπος από το παιχνίδι με τον Φωστήρα.
Πηγή: skai.gr