Βήμα πρόκρισης για τους "8" ο Παναθηναϊκός, 1-1 στην Ξάνθη

Δυναμικά μπήκε στο παιχνίδι η Ξάνθη και έδειξε να πατάει καλύτερα στο βαρύ τερέν.Ο Παναθηναϊκός μπήκε όπως το συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, στις εκτός έδρας του αποστολές. Μακριά από τον καλό του εαυτό, νωθρός, άνευρος και με δυσλειτουργία στο αμυντικό του τρανζίσιον.

Στο 26' ο Κλέιτον χτύπησε... καμπανάκι στην άμυνα του «τριφυλλιού», με τον Κοτσόλη να δείχνει αντανακλαστικά και να βγάζει με τα πόδια το τετ-α-τετ, όπως έκανε και στο σουτ του Σολτάνι λίγο αργότερα(31').

Στο 43' όμως το μονοκόμματο σουτ του Λουσέρο μετά τη σέντρα ακριβείας του Μπέρτου δεν άφησε περιθώρια στον Ελληνα πορτιέρο.Το 1-0 ήταν γεγονός.

Ο Αναστασίου έκανε εσωτερικές και όχι μόνο αλλαγές, έφερε τον Ζέκα σε θέση δεξιού μπακ, χρησιμοποίησε τον Πέτριτς αλλά από όλα αυτά η Ξάνθη ουδόλως προβληματίστηκε. Αντιθέτως λίγο έλειψε να σκοράρει και πάλι με τον Λουσέρο στο 74'.

Για να γίνει...δουλειά στην επίθεση του Παναθηναϊκού χρειάστηκε να μπει ο Μπεργκ. Ο Σουηδός με μία και μόνο ενέργεια (επέλαση από αριστερά στο 88') έφτιαξε το γκολ των "πράσινων" που πέτυχε ο Καρέλης με πλασέ στην κίνηση ενώ αν ήταν πιο προσεκτικός στη φάση του 90' θα είχε στείλει ήδη τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά.

Οι συνθέσεις

Ξάνθη: Κυριακίδης, Ουάλας, Γούτας, Καρυπίδης (22' Λισγάρας), Μπέρτος, Παπαστεριανός (90' Φερνάντεθ), Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος (65' Βασιλακάκης).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (59' Πέτριτς), Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μέντες (59' Λαγός), Δώνης, Κλωναρίδης (75' Μπεργκ), Ατζαγκούν, Ζέκα, Καρέλης.
Πηγή: skai.gr