Κλείσιμο

«Αυτογκόλ» του εισαγγελέα της ΕΠΟ η πειθαρχική δίωξη στον Αγγελίδη!

Οι αμφιλεγόμενοι ως προς την τακτική τους "ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς της ΕΠΟ", φαίνεται πως έβαλαν αυτογκόλ, με την πειθαρχική δίωξη που άσκησαν στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιάκωβο Αγγελίδη για την δήλωσή του που αφορούσε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στα κακώς κείμενα.

Σύμφωνα με την απάντηση του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα σε αίτημα του δικηγόρου αθλητικού δικαίου, Γιώργου Παναγόπουλου (αμφότερα δημοσιεύτηκαν κατά αποκλειστικότητα το Soccerplus), οι "ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς της ΕΠΟ" θεωρούν εαυτούς αναρμόδιους για να ασκήσουν πειθαρχική δίωξη στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ που κατηγορούνται για συμμέτοχη στην εγκληματική οργάνωση που δρα στο ποδόσφαιρο.

Αυτό το σκεπτικό παρέθεσε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η νομική υπεράσπιση του ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι με βάση την απάντηση των "ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων της ΕΠΟ" στον κύριο Παναγόπουλο, δεν θα έπρεπε να ασκήσουν δίωξη κατά του προέδρου του ΠΑΟΚ ο οποίος τυγχάνει και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Οι δύο νομικοί του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας, έκαναν λόγο για κακοδικία ενώ παράλληλα υπογράμμισαν πως ο κ.Αγγελίδης στην δήλωσή του δεν ανέφερε κάτι το μεμπτό και απλά ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες κάθαρσης και απόδοσης ευθυνών σε φυσικά πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι στην πρώτη θέση σαφώς και ενοχλεί κάποιους. Είναι απορίας άξιο πώς ο εισαγγελέας καλεί τον κ. Αγγελίδη, την ώρα που άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν δηλώσει πως δεν θέλουν να είναι σε ένα ποδόσφαιρο όμηρο των εισαγγελέων ή έχουν χαρακτηρίσει σκουπίδια άλλους παράγοντες», αναφέρθηκε.

Παράλληλα, εκφράστηκαν παράπονα για τη μη παρέμβαση του εισαγγελέα για τη μείωση της ποινής δύο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Γιώργο Τζαβέλλα για την αποβολή του στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.
Πηγή: skai.gr - Θάνος Μπλούνας