Μεγάλες αλλαγές και καινοτομίες φέρνει ο νέος αθλητικός νόμος

Ρηξικέλευθες διατάξεις και καινοτομίες που ως στόχο έχουν τη βελτίωση του ελληνικού αθλητισμού περιλαμβάνει ο νέος αθλητικός νόμος που δόθηκε προς διαβούλευση από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Αδριανό.

Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπονται διατάξεις-τομές για τον χώρο του αθλητισμού, οι κυριότερες από τις οποίες είναι οι ακόλουθες:

-Αλλάζει το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ. Γίνεται δημοκρατικότερο καθώς πλέον θα ψηφίζουν μόνο τα αθλητικά σωματεία και όχι οι ενώσεις.

-Αλλάζει ο τρόπος σύνθεσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και αυστηροποιούνται τα κριτήρια συμμετοχής στο νέο πενταμελές σχήμα τα 3/5 του οποίου θα προκύπτουν με κλήρωση.

-Περιορίζεται η θητεία των μελών διοικητικών συμβουλίων ομοσπονδιών, καταργείται η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και ρυθμίζονται ενιαία όλα τα δικαιοδοτικά όργανα των ομοσπονδιών.

Στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης του νέου αθλητικού νόμου όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον ιστότοπο opengov.gr.
Πηγή: skai.gr