Κλείσιμο

Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 o Λούις Χάμιλτον

Το τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 κατέκτησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο βρετανός πιλότος της Μερσεντές Λούις Χάμιλτον, κερδίζοντας τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και αφήνοντας τη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης τον «άσπονδο» ομόσταυλό του Νίκο Ρόζμπεργκ.

Ο τίτλος κρίθηκε στο τελευταίο γραν-πρι της σεζόν, στο Αμπού Ντάμπι, όπου ο Χάμιλτον χρειαζόταν να τερματίσει είτε πρώτος είτε δεύτερος για να «κλειδώσει» τον τίτλο. Ωστόσο, αν ο Ρόζμπεργκ, που την πρώτη θέση στην εκκίνηση, κέρδιζε τον αγώνα και ο Χάμιλτον τερμάτιζε τρίτος ή χειρότερα, τότε ο Γερμανός θα ήταν ο θριαμβευτής.

Η αγωνία όμως διήρκεσε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, καθώς ο Χάμιλτον προσπέρασε πολύ γρήγορα το Ρόζμπεργκ, ο οποίος στη συνέχεια αντιμετώπισε σοβαρά μηχανικά προβλήματα και τελικά τερμάτισε 13ος, χωρίς να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

«Γοοοοοοα, Παγκόσμιος πρωταθλητής, Θεέ μου, δεν μπορώ να το πιστέψω, σας ευχαριστώ όλους», φώναξε ο Χάμιλτον καθώς έπαιρνε την καρό σημαία.

Απογοητευμένος αλλά σε συναγωνιστικό πνεύμα δήλωσε μετά τον αγώνα ο Ρόζμπεργκ. «Είμαι πολύ απογοητευμένος [αλλά] στο τέλος της ημέρας ο Λούις άξιζε να κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτό που συνέβη σε εμένα δεν είχε επίδραση, δεν άλλαξε τίποτα, επομένως δεν υπάρχει λόγος να εστιάζουμε σε αυτό», σημείωσε.

Πρόκειται για τον δεύτερο τίτλο στην σταδιοδρομία του Χάμιλτον και τον πρώτο από το 2008.

Πρωταθλήτρια κατασκευαστών, με μεγάλη μάλιστα διαφορά αναδείχτηκε η Μερσεντές.
Πηγή: skai.gr