Κλείσιμο

Σούπερλιγκα: Παραιτήθηκε από αναπληρωτής πρόεδρος ο Στράτος Σωπήλης

Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Σούπερλιγκας υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Στράτος Σωπήλης με σχετική επιστολή του στην οποία επισημαίνει ότι η επιθυμία του να συνάδει το ήθος με την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια δεν πραγματοποιήθηκε.  

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την άρνησή της να υπογράψει την επιστολή που έλαβε από τη Λίγκα.

"Δεν θα ανεχθούμε μία νέα προσπάθεια χειραγώγησης του ιστορικότερου Συλλόγου, η οποία (προσπάθεια) απλώς μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των μελών που επιδιώκουν την ουσιαστική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκείνων που την επαγγέλλονται για λόγους σκοπιμότητας", ανέφερε χαρακτηριστικά η πράσινη ΠΑΕ.

Η επιστολή Σωπήλη αναλυτικά:

«Αξιότιμα μέλη του Συνεταιρισμού, σεβόμενος την πλήρη εμπιστοσύνη που έχετε δείξει στο πρόσωπό μου με την εκλογή ως αναπληρωτή προέδρου της Superleague, στη μία και μοναδική μου δήλωση στις 2/7/14 ανέφερα ότι επιθυμώ να συνάδει το ήθος με αξιοπιστία και αξιοπρέπεια.

»Δυστυχώς, αυτή η προσδοκία μου δεν πραγματοποιήθηκε. Δεν δύναμαι να συμμετέχω σε πράξεις παρεμβατισμού που οδηγούν σε θέατρο του παραλόγου», αναφέρει η επιστολή και καταλήγει…

»Θέτω την παραίτησή μου από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου στο Σώμα με την ελπίδα, υγιώς σκεπτόμενοι, σύντομα να πράξουμε όλοι τα αυτονόητα».

Ανακοινώσεις από ΠΑΟΚ και Ξάνιη

Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ, αφού καταδίκασε την επίθεση στον κ. Ζωγράφο, ζητάει από την ΚΕΔ να είναι αποτελεσματικότερη στους ορισμούς, την αξιολόγηση, την επιβράβευση και την τιμωρία των διαιτητών, ώστε οι λίγοι να μην αμαυρώνουν τον κλάδο.

Τέλος, η ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη με ανακοίνωσή της τονίζει πως η καλοπροαίρετη κριτική σε έναν διαιτητή δεν μπορεί να αποτελεί ποινικό αδίκημα, τονίζοντας πως "αν δεν εφαρμοστούν άμεσα οι νόμοι και οι διατάξεις για όλες τις ομάδες ισοϋψώς, θα εξετάσει την περίπτωση αποχώρησης από το πρωτάθλημα". 
Πηγή: skai.gr