ΕΠΟ: «Ξαφνικός θάνατος» Χιου Ντάλας από τους ορισμούς των διαιτητών!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως ο επικεφαλής διαιτησίας Χιου Ντάλας, ζήτησε να "απαλλαγεί των καθηκόντων του" ως υπεύθυνος διαιτησίας σε Σούπερλιγκα και Football League μέχρι να διαμορφώσει -όπως ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔ- εικόνα και άποψη για το σύνολο των διαιτητών...

Η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς ο Χιου Ντάλας προφανώς επί τόσο καιρό πίστευε ότι έχει "πλήρη εικόνα" για να διατηρεί τη θέση του αρχιδιαιτητή, ενώ προ ημερών έκανε και δριμύτατες παρατηρήσεις στον Σπάθα για τη διαιτησία του στο ματς Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός...

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή τους, οι διαιτητές της Σουπερλίγκας ζητάνε την παρέμβαση όλων των αρμόδιων ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των διαιτητών.


Η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

"Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποδέχεται το αίτημα του κ. Hugh Dallas να μην είναι πλέον υπεύθυνος για τους ορισμούς των αξιωματούχων διαιτησίας στους αγώνες των πρωταθλημάτων της Super League και της Football League, μέχρις ότου διαμορφώσει ο ίδιος πλήρη εικόνα και άποψη για το σύνολο των διαιτητών με βάση την απόδοσή τους. Ο κ. Dallas θα εξακολουθήσει να είναι αρμόδιος για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των διαιτητών των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ σε συνεδρίασή της θα κατανείμει εκ νέου τις σχετικές αρμοδιότητες."

Στο μεταξύ, η καταπολέμηση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί στο επίκεντρο σε συνάντηση εργασίας που θα γίνει την Τετάρτη στην Αθήνα με την παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της Ιντερπόλ, και επικεφαλής της συνεργασίας Ιντερπόλ – ΦΙΦΑ, για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων, Τζον Άμποτ (φωτό) ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Η συνάντηση εργασίας με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία στελεχών της αστυνομίας, του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ποδοσφαιρικών φορέων.

Πηγή: skai.gr