Μπλάτερ: Η FIFA στηρίζει «άνευ όρων» το Μουντιάλ της Ρωσίας

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) «υποστηρίζει άνευ όρων» τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 από τη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρός της, Σεπ Μπλάτερ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων R-Sport.

«Εμπιστευόμαστε τη χώρα, την κυβέρνησή της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπλάτερ, θέτοντας τέλος σε σενάρια που ήθελαν την ακύρωση της ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της FIFA τάχθηκε κατά της όποιας πρότασης για μποϊκοτάζ του Μουντιάλ από Δυτικές χώρες, αναφέροντας πως μια τέτοια κίνηση «ποτέ δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα».

«Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου. Ξέρετε, είναι στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί μονάχα να ενώσει τη Ρωσία, αλλά να δείξει σε όλο τον κόσμο πως το ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατό από κάθε κίνημα διαμαρτυρίας», δήλωσε.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των έργων για το Μουντιάλ στη Ρωσία, σχολιάζοντας πως «σε σχέση με τη Βραζιλία [και το Κύπελλο του 2014]» οι προετοιμασίες είναι μπροστά από το πρόγραμμα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ