Καθαρή επικράτηση Ρεάλ με 3-1 έναντι της Μπαρτσελόνα στο El Clasico

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 σε βάρος της αιωνίας αντιπάλου Μπαρτσελόνα πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης στο El Clasico του ισπανικού πρωταθλήματος, αφήνοντας πικρή γεύση στο στόμα του Λούις Σοάρες, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από τέσσερις μήνες απουσίας λόγω της δαγκωνιάς που είχε δώσει στον αγώνα Ιταλία-Ουρουγουάη στο Μουντιάλ.

Με τη νίκη της, η «βασίλισσα» μείωσε τη διαφορά από την μπάρτσα στο βαθμολογικό πίνακα στον 1 βαθμό (22 έναντι 21) μετά από εννέα αγωνιστικές. Η τρίτη Σεβίλλη καιροφυλακτεί ωστόσο με 19 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο.

Οι μαδριλένοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Σοάρες άρχισε με ιδανικό τρόπο τη σταδιοδρομία του στους καταλανούς, τροφοδοτώντας τον Νεϊμάρ για το 0-1.

Η Ρεάλ όμως αντέδρασε, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ισοφαρίζει από το σημείο το πέναλτι στο 35 λεπτό και τους γηπεδούχους να «καθαρίζουν» το παιχνίδι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με δύο γκολ σε 11 λεπτά από τον Πέπε (50’) και τον Μπενζεμά (61’)

Η Μπαρτσελόνα είχε τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας (58% έναντι 42%), όμως η Ρεάλ δεν της επέτρεψε ποτά να κυριαρχήσει ουσιαστικά στο γήπεδο, έχοντας περισσότερες τελικές προσπάθειες (18 έναντι 15) και προσπάθειες στο στόχο (6 έναντι 5).
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ