Πρόστιμα 100.000 ευρώ σε Σερβία και Αλβανία επέβαλε η UEFA

Πρόστιμα 100.000 ευρώ σε Σερβία και Αλβανία επέβαλε η UEFA για τα βίαια επεισόδια που αμαύρωσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο χωρών για τα προκριματικά του Euro 2016 στο Βελιγράδι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κατακύρωσε τον αγώνα ως νίκη της γηπεδούχου Σερβίας με σκορ 3-0, όμως αφαίρεσε από τους Σέρβους άλλους τρεις βαθμούς, ουσιαστικά ακυρώνοντας τη νίκη και αφήνοντας τις δύο ομάδες με μηδενικό βαθμολογικό όφελος από τον αγώνα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι που μετέφερε σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» εμφανίστηκε πάνω από το γήπεδο λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Παίκτης της Σερβίας άρπαζε το αεροπλανάκι με σκοπό να αφαιρέσει τη σημαία. Αλβανοί ποδοσφαιριστές πήγαν να προστατεύσουν το λάβαρο και τότε εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο σέρβοι οπαδοί.

Ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις, με τον διαιτητή να διακόπτει τον αγώνα στο 41ο λεπτό.

Το περιστατικό προκάλεσε και διπλωματικούς διαξιφισμούς μεταξύ Βελιγραδίου και Τιράνων, με τη Σερβία να καταλογίζει «ανωριμότητα» στην Αλβανία για είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και την Αλβανία να αποφεύγει να δώσει πολιτικές διαστάσεις, κατηγορώντας τους Σέρβους για την κλιμάκωση της κατάστασης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ