“Tρία στα τρία” για τις ελληνικές ομάδες στο Europa League!

“Tρία στα τρία” την Πέμπτη για τις ελληνικές ομάδες στο Europa League, καθώς ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μίντιλαντ, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τη Ζίμπρου Κισινάου και ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε “γλυκιά ήττα” από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που δεν ήταν αρκετή για να τον αποκλείσει. Έτσι, οι τρεις ελληνικές ομάδες συγκέντρωσαν πολύτιμους βαθμούς στην «μάχη» που δίνει η Ελλάδα για την 12η θέση της UEFA.

Κανένα πρόβλημα απέναντι στη Μίντιλαντ δεν είχε ο Παναθηναϊκός, και στη ρεβάνς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά το 4-1 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, οι «πράσινοι» νίκησαν και στη Δανία με 2-1 και προκρίθηκαν άνετα στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Νάνο έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα στο 55΄, ο Ιγκμπουν στο 73΄ ισοφάρισε με πέναλτι, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κλωναρίδης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Με πανηγυρικό τρόπο ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μία εβδομάδα μετά την ήττα του στη Μολδαβία με 1-0, ο «δικέφαλος» του Βορρά συνέτριψε με 4-0 τη Ζίμπρου Κισινάου στη ρεβάνς των πλέι οφ της διοργάνωσης, που έγινε στην Τούμπα. Ο Φακούντο Περέιρα στο 11΄, ο Αθανασιάδης στο 45΄, ο Μακ στο 79΄ και ο Μάρτενς στο 84΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, παρά την ήττα με 1-3 (27΄ Μπαντάς, 64΄ πεν. Ζάχαβι, 75΄ Πρίτσα - 23΄ Γκοϊάν) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς υπερασπίστηκε το υπέρ του 2-0 από τον αγώνα της αρκαδικής πρωτεύουσας.
 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ