Κλείσιμο

Ψηφίστηκε η τροπολογία για παράταση στη ρύθμιση οφειλών των ΠΑΕ Πανιώνιος, ΟΦΗ, Κασσιόπη & ΠΑΣ Γιάννενα

Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που δίνει το εισιτήριο να συνεχίζουν να παίζουν στο πρωτάθλημα οι ομάδες, ΠΑΕ Πανιώνιος, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Κασσιόπη που δεν είχαν καταθέσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και πλέον με τη ρύθμιση του Υπουργείου Πολιτισμού τους δίνεται παράταση μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, μιλώντας στη Βουλή, χαρακτήρισε τη ρύθμιση αναγκαία, προκειμένου οι εν λόγω ομάδες να μπορέσουν να συνεχίσουν να μετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League, κάνοντας λόγο για «προσωρινή υποβοήθηση»., προσθέτοντας πάντως πως δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι θα γίνει ένας αγγελικός κόσμος, αλλά θα βελτιωθεί και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Την τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού υπερψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν την συγκυβέρνηση για τη ρύθμιση αντιπαραβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι ομάδες αυτές έχουν δαπανήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για μετεγγραφές.

Κριτική που αντέκρουσε ο κ. Τασούλας διευκρινίζοντας ότι «οι ομάδες για τις οποίες μιλάμε δεν έχουν την ευχέρεια να κάνουν μεταγραφές εκατομμυρίων, νωρίτερα από τις 18/9 που θα έχουν τακτοποιήσει το θέμα των οφειλών των ΠΑΕ στο Δημόσιο, κάτι που πρέπει να λυθεί δια παντός και να μην υπάρχουν παρατάσεις» κατέληξε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου