Φως στη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου (και) από το BBC World Service

Εκτενή αναφορά στην διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε το BBC World Service, μέσω της εβδομαδιαίας εκπομπής “World Football’’. Σε αυτήν, φιλοξενούνται δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά και του Στιβ Κωνσταντινίδη, πρώην βοηθού προπονητή του Λόρι Σάντσες πέρυσι στον Απόλλωνα που περιγράφουν το σκηνικό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παίρνει συνεχώς αυξανόμενες διαστάσεις, οι οποίες μετά την αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter AllgemeineZeitung, γίνονται γνωστές και μέσω του ΒΒC.

"Η διαφθορά στο ποδόσφαιρο είναι φαινόμενο που έχουμε δει παντού στην Ευρώπη και ισχύει το ίδιο και με την Ελλάδα. Δεν είναι όμορφη κατάσταση και μιλώντας σαν αθλητής και ποδοσφαιριστής είναι πολύ ενοχλητικό. Πρέπει να σταματήσει, αλλά δεν ξέρω τον τρόπο" δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Στιβ Κωνσταντινίδης, που δήλωσε πως υπάρχει ξεκάθαρα διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ έκανε λόγο για εξαπάτηση του Απόλλωνα Σμύρνης στις τελευταίες αγωνιστικές του περυσινού πρωταθλήματος, όπου ένα σύνολο αμφιλεγόμενων και εντελώς γελοίων -όπως υποστήριξε-αποφάσεων υποβίβασε κατηγορία την ομάδα. "Προφανώς και αισθάνομαι ότι με εξαπάτησαν. Υπήρχε ένας αριθμός αγώνων κατά τη διάρκεια της σεζόν που δεν έμοιαζαν εντάξει. Δεν το σκεφτόσουν, αφού στο τέλος της ημέρας έπρεπε να κάνεις τη δουλειά σου ως επαγγελματικός σύλλογος. Δεν βοηθούσε και ο κ. Βελής, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη αηδία του για το πώς λειτουργούσε η λίγκα. Αυτό καταγράφηκε. Εγώ επικροτούσα την στάση του, αλλά έκτοτε αποχώρησε από τον σύλλογο ως αποτέλεσμα -όπως υποστήριζε- εντελώς γελοίων αποφάσεων εναντίον μας σε περισσότερα από ένα παιχνίδια. Οπότε ναι, αισθάνομαι λίγο εξαπατημένος, αλλά δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντινίδης.

Από την πλευρά του, ο Άγγλος δημοσιογράφος, Άλαν Γκριν, πριν δώσει τον λόγο στον Κωνσταντινίδη παρουσίασε το σκηνικό της τελευταίας αγωνιστικής με τις νίκες της Βέροιας, αλλά και τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη.

"Ίσως είναι κομβικό ότι αποβλήθηκε παίκτης του Παναθηναϊκού μετά από μόλις 15 λεπτά αγώνα για ένα άκακο μαρκάρισμα το οποίο οδήγησε και σε πέναλτι. Ήταν το πρώτο από πολλά διαιτητικά σφυρίγματα για τα οποία ο Κωνσταντινίδης είναι ακόμα δυσαρεστημένος’’ καθώς επηρέασε την ομάδα του Απόλλωνα εξηγεί ο δημοσιογράφος.
Πηγή: skai.gr