Υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ο Ντεμάρκους Νέλσον

Την απόκτηση του Ντεμάρκους Νέλσον ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Ο 28χρονος γκαρντ υπέγραψε για 1+1 χρόνια και θα πλαισιώσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Αμερικανός άσος (1,89μ.) θεωρείται καλός οργανωτής, αμυντικός και σκόρερ.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντε Μάρκους Νέλσον, αφότου ο Αμερικανός γκαρντ εξασφάλισε την αποδέσμευση του από τον Ερυθρό Αστέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H KAE Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επίτευξη διετούς συμφωνίας (με option ανανέωσης για το καλοκαίρι του 2015) με τον Ντε Μάρκους Νέλσον.

"Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια στις 2 Νοεμβρίου του 1985, έχει ύψος 1.89μ. και καλύπτει με την ίδια ευχέρεια και τις δύο θέσεις των γκαρντ. Φοίτησε στο φημισμένο κολέγιο του Duke έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, ενώ την τελευταία του σεζόν εκεί (2007-2008) έγινε αρχηγός της, έχοντας 14.5 πόντους, 3 ασίστ και 1,5 κλέψιμο κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις υποχρέωσαν τους Golden State Warriors να του προσφέρουν συμβόλαιο τον Σεπτέμβρη του 2008, πριν πάρει μεταγραφή για τους Bakersfield Jam στην NBA D-League. Πρώτος του ευρωπαϊκός σταθμός ήταν το Ζάγκρεμπ όπου δεν άντεξε πολύ και επέστρεψε στις Η.Π.Α και στους Austin Toros. Τον Απρίλιο του 2009 επανήλθε στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Chicago Bulls.

"Το 2009 αγωνίστηκε στην ιταλική Αβελίνο, ενώ το 2010 μετεγγράφει στη Γαλλία για χάρη της Σολέ. Από εκεί πήγε στην Ουκρανία και τη Ντόνετσκ για τέσσερις μήνες πριν γυρίσει στη Σολέ αγωνιζόμενος μάλιστα για πρώτη φορά στην Euroleague.

"Το 2012 άφησε τη Γαλλία και πήγε στη Σερβία για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια όντας ο ηγέτης της ομάδας. Μάλιστα, πέρσι τέθηκε αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου της Euroleague. Επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της Αδριατικής Λίγκας και του Eurocup, ενώ διακρίθηκε και ως weekly MVP στην Euroleague.

"Συγκεκριμένα στη Εuroleague είχε 11.2 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ κατά μέσο όρο σε 26.4 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, ενώ στο Eurocup είχε 13.3 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ κατά μέσο όρο σε 31.7 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα».

Πηγή: skai.gr