Κλείσιμο

Στη "γραμμή" Μαραντόνα τα αργεντίνικα ΜΜΕ: Δήμιος ο διαιτητής!

Πυρ ομαδόν κατά του ιταλού διαιτητή Νίκολα Ριτσόλι εξαπολύουν τη Δευτέρα τα αργεντίνικα ΜΜΕ -στη «γραμμή» του Ντιέγκο Μαραντόνα-, καθώς τον χαρακτηρίζουν «νέο Κοντεσάλ». «Έκλεψαν. Ξανά.» Γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος της κορυφαίας εφημερίδας της χώρας Ole.

«Ο Ριτσόλι επανέλαβε την ιστορία του Μουντιάλ του ‘90, όπως και ο συνάδελφός του από το Μεξικό. Τότε δίνοντας ένα ψεύτικο πέναλτι. Τώρα, μην κατακυρώνοντας ένα προφανές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος για τη σύγκρουση του Νόιερ με τον Ιγκουαΐν όπου δεν δόθηκε καμία παράβαση, ενώ κατά το δημοσιογράφο έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

«Ο αντίπαλος ήταν ο ίδιος. Και όχι, δεν μιλάμε για τη Γερμανία. Ο αντίπαλος ήταν ο διαιτητής.»



«Ο Μεξικανός Εντγκάρντο Κοντεσάλ ήταν ο δήμιος στο Μουντιάλ της Ιταλίας. Τώρα ο κόσμος έμαθε το όνομα του Ριτσόλι. Πώς δεν είδε αυτό το πέναλτι; Πώς; Ήταν προφανές... Ασυγχώρητο (...) Το είδαν όλοι εκτός από αυτόν. Ο Κοντεσάλ του ΧΧΙ αιώνα» συνεχίζει.

Σημειώνεται ότι ο Κοντεσάλ έμεινε στην ιστορία για την εύνοια που έδειξε στην τότε Δυτική Γερμανία έναντι της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990. Αποκορύφωμα, το πέναλτι που είχε δει σε πέσιμο του Κλίνσμαν, με το οποίο η Δυτική Γερμανία κέρδισε τους "αλμπισελέστε" του Μαραντόνα με 1-0 σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ