Ο ΛεΜπρον Τζέιμς επιστρέφει στο Κλίβελαντ

Την επιστροφή του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, μετά από τέσσερα χρόνια «απουσίας» και δύο πρωταθλήματα NBA με τους Μαϊάμι Χιτ, ανακοίνωσε ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας ΛεΜπρον Τζέιμς.

Ο Τζέις ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ομάδα της πολιτείας όπου μεγάλωσε μέσω του Sports Illustrated, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Η στάση του Τζέιμς έρχεται σε εντυπωσιακή αντίθεση με το 2010, όταν η ανακοίνωση της αποχώρησης του από το Κλίβελαντ με κατεύθυνση τη Φλόριντα μεταδόθηκε ζωντανά μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών. Τότε, χιλιάδες οπαδοί του Κλίβελαντ έκαψαν φανέλες του Τζέιμς και ο ιδιοκτήτης της ομάδας τον κατηγόρησε δημόσια για «δειλία» και «προδοσία».

Στο λογαριασμό του Τζέιμς στο Instagram δημοσιοποιήθηκε φωτογραφία που τον απεικονίζει με φανέλα των Καβαλίερς και την ατάκα «Επιστρέφω σπίτι μου».

Η απόφαση του κορυφαίου μπασκετμπολίστα ουσιαστικά θέτει σε κίνηση ένα ντόμινο αντιδράσεων στο NBA, καθώς μέχρι πρότινος η κυρίαρχη εντύπωση ήταν πως ο Τζέιμς θα υπέγραφε νέο συμβόλαιο, έστω για ένα έτος, με το Μαϊάμι, μένοντας στο πλευρό του Ντουέιν Γουέιντ και του Κρις Μπος, με τους οποίους έφτασε σε τέσσερις συναπτούς τελικούς, κατακτώντας δύο τρόπαια.

Στο Κλίβελαντ όμως, ο Τζέιμς θα βρει τον ανερχόμενο αστέρα Κάιρι Έρβινγκ και την πρώτη επιλογή του φετινού ντραφτ, Άντριου Γουίγκινς, αλλά και τον φετινό προπονητή της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μακάμπι, Ντέιβιντ Μπλατ, στον πάγκο.

Σημειώνεται πως, βάσει των κανονισμών του NBA, ο Τζέιμς είχε το δικαίωμα να υπογράψει έως και 5ετές συμβόλαιο αξίας 129 εκατομμυρίων δολαρίων αν έμενε στους Χιτ, ποσό μεγαλύτερο από αυτό που θα μπορούσε να του προσφέρει οποιαδήποτε άλλη ομάδα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ