Η... εκθρόνιση της Ισπανίας: 0-2 από τη Χιλή

Την ίδια ημέρα που ο Χουάν Κάρλος, παρέδιδε τα σκήπτρα της μοναρχίας στο γιο του Φίλιππο, η Ισπανία... εκθρονιζόταν από παγκόσμια πρωταθλήτρια από την εξαιρετική Χιλή!

Η απογοητευτική εικόνα της Ισπανίας έκανε ξανά την εμφάνισή της (όπως και στην πεντάρα απ’ την Ολλανδία) και η Χιλή την τιμώρησε παραδειγματικά.

Οι Χιλιανοί θριάμβευσαν κόντρα στους Ίβηρες και με το υπέρ τους 2-0 προκρίθηκαν (παρέα με τους «οράνιε») στους «16» του Μουντιάλ, την ώρα που οι κάτοχοι του τροπαίου έμειναν πρόωρα εκτός συνέχειας (μαζί με την Αυστραλία), πληρώνοντας στο έπακρο την κακή τους παρουσία στη Βραζιλία.

Πολύ όμορφο το πρώτο τέρμα των Λατινοαμερικάνων με τον Βάργκας (20’), προτού ο Αρανγκίς (43’)… υπογράψει την «ταφόπλακα» και την «αποκαθήλωση» της ομάδας του Ντελ Μπόσκε που θα γυρίσει πρόωρα σπίτι της (αφότου παίξει το τελευταίο της αδιάφορο ματς).

Οι Λατινοαμερικάνοι θα παίξουν στο φινάλε του δεύτερου ομίλου με την Ολλανδία για την πρωτιά (αμφότεροι έξι πόντους).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (46’ Κόκε), Ινιέστα, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα (64’ Τόρες), Σίλβα

Χιλή (Πόρκι): Χιλής: Μπράβο, Χάρα, Σίλβα, Μεδέλ, Ίσλα, Αρανγκίς (64’ Γκουτιέρεζ), Ντίαζ, Μένα, Βιδάλ (88’ Καρμόνα), Βάργκας (85’ Βαλντίβα), Αλέξις

Γήπεδο: «Μαρακανά»
Πηγή: skai.gr