Με την πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός μετά το 82-77 στα χέρια της Ρεάλ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, μετά τη δεύτερη ήττα που υπέστη στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, με σκορ 82-77, για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, η οποία τον φέρνει μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό.

Οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, ωστόσο η κακή άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, οπότε δέχτηκαν 53 πόντους, και η αστοχία στις ελεύθερες βολές (15/27) αποδείχτηκαν τελικά πολύ μεγάλα εμπόδια.

Ο Ολυμπιακός ακολουθούσε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τη διαφορά να αγγίζει τους 10 πόντους υπέρ των Ισπανών. Ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος, οι πειραιώτες πλησίασαν την ανατροπή, που θα ισοφάριζε τη σειρά σε 1-1 και θα του έδινε πλεονέκτημα έδρας.

Όμως, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αστοχία της Βασίλισσας στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με συνέπεια να χάσει την ευκαιρία για την ανατροπή.

Πλέον, η σειρά έρχεται σε ελληνικό έδαφος, με τον τρίτο αγώνα να γίνεται στο ΣΕΦ τη Δευτέρα του Πάσχα. Σε περίπτωση νίκης, οι πειραιώτες θα διεκδικήσουν την ισοφάριση την Τετάρτη (21/4), ώστε να επιχειρήσουν την υπέρβαση στη Μαδρίτη σε πέμπτο αγώνα.


Δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-77.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 15, Ρέγες 8, Ντίεθ, Μίροτιτς 14, Ροντρίγκεθ 10, Ντάρντεν 2, Γιουλ 11, Μπουρούσης 19, Σλότερ 2, Μεζρί.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12, Σερμαντίνι, Ντάνστον 12, Σπανούλης 18, Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3, Κόλινς 3, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.

Διαιτητής: Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Σαχίν (Ιταλία), Μάριτσιτς (Σερβία).
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ