Και νίκη και έξτρα βαθμός για τον Παναθηναϊκό


Νίκη γοήτρου πέτυχε  ο Παναθηναϊκός, καθώς σε μια βαθμολογικά αδιάφορη αναμέτρηση και στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα τέρματα των «πρασίνων» πέτυχαν οι Κουτρουμπής (39`), Καρέλης (63`) και Αμπέϊντ (77`), ενώ για τους Βοιωτούς ισοφάρισε προσωρινά ο Κονέ (41`).

Μια νίκη με 3-1 που του έδωσε διπλό κέρδος πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Λεβαδειακού. Οι πράσινοι πέρασαν τον Ατρόμητο και βρίσκονται στην 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα ενώ ενόψει πλέι οφ η ισοπαλία του Αστέρα έδωσε έναν ακόμα πόντο στους πράσινους που θα ξεκινήσουν με την ίδια αφετηρία με τον ΠΑΟΚ.

Στα του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του αντιπάλου του και κέρδισε δίκαια καθώς έχασε σωρεία ευκαιριών με τους Μπεργκ και Αμπέντ και χρειάστηκε η αλλαγή του Καρέλη ώστε οι πράσινοι να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τους πράσινους με αλλαγές καθώς είχε αρκετές απουσίες λόγω καρτών ενώ έβαλε από την αρχή τον Πέτριτς ο οποίος αγωνίστηκε για εξήντα λεπτά και ήταν αρκετά δραστήριος.

Από την άλλη πλευρά ο Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με ένα 3-5-2 έχοντας διπλή άμυνα ζώνης και προσπαθώντας να κλείσει τους διαδρόμους για τους πράσινους. Κάτι το οποίο κατάφερε στο πρώτο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή του αγώνα έψαξε το γκολ αλλά οι πράσινοι δείχνοντας να έχουν στο μυαλό τους και τον Μπεργκ ώστε να τον βοηθήσουν να βγει πρώτος σκόρερ έψαχναν τον Σουηδό με αποτέλεσμα κάποιες ευκαιρίες να πάνε στράφι. Ενώ και ο ίδιος ο επιθετικός των πράσινων σε κάποιες φάσεις που θα μπορούσε να δώσει πάσα επιχείρησε το σουτ με κακές προϋποθέσεις.
H ταυτότητα του αγώνα

Τα τέρματα των «πρασίνων» πέτυχαν οι Κουτρουμπής (39`), Καρέλης (63`) και Αμπέϊντ (77`), ενώ για τους Βοιωτούς ισοφάρισε προσωρινά ο Κονέ (41`).

Στο 39ο λεπτό και μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου, ο Κουτρουμπής βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με δεξί σουτ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, ένα λάθος βολέ του Καπίνο, έστειλε την μπάλα «συστημένη» στον Κονέ, που κοντρόλαρε την μπάλα και «κρέμασε» τον νεαρό τερματοφύλακα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 59` ο Καπίνο αντέδρασε εξαιρετικά απομακρύνοντας την μπάλα στο τετ-α-τετ με τον Μάντζιο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από σέντρα του Νάνο, ο νεοεισελθείς Καρέλης με καρφωτή κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Στο 77` και μετά από έξοχη πάσα του Μπεργκ, ο Αμπέϊντ δεν δυσκολεύθηκε να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαϊδης

Καιρός:

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Παν. Σταθόπουλος (Ηλείας), Ι. Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)

Τέταρτος: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Πράνιτς, Ατζαγκούν (62' Καρέλης), Αμπέντ (77' Δώνης), Πέτριτς (62' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Μάγκας, Γεωργίου (50' Σκέμπης), Ιντζίδης, Χαραλάμπους, Λυκογιάννης, Βαρέλα (73' Γούορντεν), Κονέ, Βούσκεβιτς (62' Μιλοσάβλιεφ), Μάντζιος
.

Γκολ: 39' Κουτρουμπής, 63' Καρέλης, 77' Αμπέντ/41' Κονέ

Κίτρινες κάρτες: 31' Λυκογιάννης, 38' Μουλόπουλος, 67' Μάντζι
Πηγή: skai.gr