Θρίαμβος Λίβερπουλ μέσα στο «Old Trafford»!



Με δύο γκολ του Στίβεν Τζέραρντ από ισάριθμα πέναλτι (34΄, 46΄) και ένα γκολ του Σουάρεζ (84΄), η Λίβερπουλ πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από το "Ολντ Τράφορντ", καθώς νίκησε 3-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ματς της 30ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ και έτσι συνεχίζει δικαιωματικά να κάνει όνειρα για τίτλο, ιδιαίτερα μετά τη χτεσινή ήττα της Τσέλσι, αφού βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω της αλλά με ένα ματς λιγότερο.

Ο Τζέραρντ εκτέλεσε και τρίτο πέναλτι στο 77', αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο Βίντιτς, που ανέτρεψε τον Στάριτζ κι έτσι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ συνέχισε με δέκα παίκτες.

Μετά από αυτή την ήττα η Γιουνάιτεντ παραμένει εκτός πεντάδας με 48 βαθμούς και έτσι δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο της για να καταφέρει να βγει στην Ευρώπη.»

Η Λίβερπουλ τρέχει ένα σερί εννιά αήττητων αγώνων στο πρωτάθλημα και είναι στην δεύτερη θέση με 62 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο μέχρι το 20΄ δεν είχε ιδιαίτερο νεύρο και έγιναν ελάχιστες ευκαιρίες. Ο Ντε Χέα είδε το σουτ του Στάριτζ να φεύγει άουτ στο 3΄ και στο 22΄μπλόκαρε την μπάλα, μετά από ενέργεια του Άγγλου.

Από την άλλη, ο Μινιολέ εύκολα μάζεψε την μπάλα μετά από προσπάθεια του Φαν Πέρσι στο 18΄. Ο ρυθμός του ματς ανέβηκε μετά το 25΄ και στο 28΄ο Ντε Χέα απέκρουσε το σουτ του Άλεν. Στο 34΄η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ράφαελ και ο διαιτητής της αναμέτρησης θα έπρεπε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον παίκτη της Γιουνάιτεντ και να αφήσει τους «κόκκινους διαβόλους» με δέκα, κάτι που δεν έγινε.

Από την άσπρη βούλα ο Στίβεν Τζέραρντ ευστόχησε και η Λίβερπουλ έκανε το 1-0 στο 34΄. Η Γιουνάιτεντ, που δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική και πήγε το παιχνίδι σε πιο αργό τέμπο, προσπάθησε να ισοφαρίσει στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Μινιολέ να κάνει μια καλή απόκρουση σε σουτ του Ρούνεϊ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ από τα… αποδυτήρια έκανε το 2-0 ξανά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζέραρντ στο 46΄.

Ο Τζόουνς έσπρωξε τον Άλεν και ο Κλάτενμπεργκ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ ευστόχησε δίνοντας προβάδισμα νίκης για τους «κόκκινους». Λίγο αργότερα όμως και ο Τζόνσον βρήκε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε την παράβαση.

Η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, δείχνοντας αδυναμία να δημιουργήσει επιθετικά. Μια «έκλαμψη» ήταν η κεφαλιά του Φαν Πέρσι που έφυγε άουτ στο 75΄.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν με 10 παίκτες στο 78΄ μετά την αποβολή του Βίντιτς για πέναλτι στον Στάριτζ, αν και δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ του Άγγλου επιθετικού και του Σέρβου αμυντικού.

Ο Τζέραρντ είχε την ευκαιρία να κάνει χατ-τρικ, αλλά ο Άγγλος μέσος έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ντε Χέα.

Τα τελευταία λεπτά η Λίβερπουλ κυνήγησε το τρίτο γκολ με τον Ντε Χέα να διώχνει την μπάλα σε τετ-α-τετ με τον Σουάρες στο 83΄.

Στο 84΄ ο Ουρουγουανός έκανε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη των «κόκκινων

Η σύνθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Βίντιτς, Εβρά, Φελαϊνί (75' Γουέλμπεκ), Κάρικ, Μάτα (86' Φέρντιναντ), Ρούνεϊ, Γιανουζάι (75' Κλέβερλι), Φαν Πέρσι.




Πηγή: skai.gr