Τέταρτος ο Αντετοκούμπο στην κατάταξη των πρωτάρηδων του ΝΒΑ

Σύμφωνα με τους ειδικούς του αμερικανικού αθλητικού τηλεοπτικού δικτύου ESPN, o 19χρονος Γιάννης Αντετοκούμπο βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης των πρωτοετών του NBA.

Ο σεβαστός δημοσιογράφος Ντεϊβιντ Θόρπ γράφει: "Ναι, έχει κάνει πολλά εντυπωσιακά καρφώματα και κοψίματα. Επίσης, οι δεξιότητες του για κάποιον με το δικό του ύψος είναι πολύ προχωρημένες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως δεν μεγάλωσε στη μπασκετική κουλτούρα των σχολείων και των πανεπιστημίων των ΗΠΑ (ούτε έπαιξε στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας, αφού μόλις πρόσφατα απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα). Αλλά το αμυντικό του ταλέντο τον κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει και τον καθιστά υποψήφιο για rookie (πρωτοετή) της χρονιάς.

Δεν είναι ακόμα έτοιμος για να γίνει ένας πολύ καλός ομαδικός αμυντικός, λόγω της πολυπλοκότητας του παιχνιδιού στο ΝΒΑ. Αλλά σύμφωνα με την Synergy Sports, έχει παίξει αντιπάλους του ένας εναντίον ενός 21 φορές και έχουν σκοράρει μονάχα 7 πόντους, γεγονός που τον βάζει σε μια πολύ μικρή κατηγορία παικτών με ιδιαίτερες αμυντικές ικανότητες στο isolation game.

Είναι αξιοσημείωτη η άμυνα που έπαιξε εναντίον του Carmelo Anthony στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ενός αγώνα εναντίον των New York Knicks. O Carmelo έκανε μερικές γρήγορες ντρίμπλες στη δεξιά πλευρά του γηπέδου αλλά ο Αντετοκούμπο παρέμεινε στη θέση του χαμηλά και χρησιμοποίησε τα μακριά και γρήγορα χέρια και πόδια του για να μείνει μπροστά του και να ενοχλήσει την ντρίπλα του. Στο τέλος ο Carmelo πήρε τη baseline, όπως ακριβώς ήθελαν οι Bucks, και έχασε τη μπάλα λόγω παρεμβολής του Αντετοκούμπο. Είναι μονάχα μια φάση, αλλά είναι ενδεικτική του τι επιφυλάσσει το μέλλον για αυτόν τον νεαρό παίκτη. Προτού γίνει ένας εξαιρετικός επιθετικός, θα γίνει ένας εξαιρετικός αμυντικός."

Δείτε την πλήρη λίστα εδώ: http://insider.espn.go.com/nba/players/rookies/rankings
Πηγή: skai.gr