Το ΝΒΑ δείχνει κόκκινες κάρτες σε οπαδούς! (φωτό)

To ΝΒΑ δεν αστειεύται σε θέματα ασφάλειας και συμπεριφοράς των οπαδών στα γήπεδα. Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου πλέον δανείζεται στοιχεία από το... ποδόσφαιρο για να επιβάλει την τάξη στις κερκίδες. Όχι πως είχε ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα πέραν μερικών ηχηρών περιστατικών (βλ. Ron Artest στις κερκίδες του Detroit), αλλά δεν εφησυχάζουν φαίνεται στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού.

Ένας οπαδός δέχτηκε κόκκινη κάρτα κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των Detroit Pistons και των Milwaukee Bucks. O λόγος; Ο οπαδός πιθανόν έβριζε τον Brandon Jennings, τον πρώην παίκτη των Bucks που πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι στους Pistons. Άλλοι πιστεύουν πως ο οπαδός φώναζε στον παίκτη των Pistons Andre Drummond την ώρα που εκτελούσε ελεύθερες βολές.



H κάρτα γράφει: "Σας προειδοποιούμε πως σχόλια, χειρονομίες ή/και η συνολική συμπεριφορά σας προς παίκτες, προπονητές, διαιτητές ή/και άλλους θεατές θεωρούνται υπερβολική προφορική βία και αποτελούν παράβαση του Κώδικα Συμπεριφοράς Οπαδών του NBA. Αυτή αποτελεί την πρώτη και μόνη προειδοποίηση που θα λάβετε. Αν, μετά από αυτή την προειδοποίηση, βρίσετε οποιονδήποτε παίκτη, προπονητή, διαιτητή ή θεατή, θα σας διώξουμε από το γήπεδο άμεσα χωρίς καμία επιστροφή των χρημάτων σας."

Το ΝΒΑ ισχυρίζεται πως είναι μια πολιτική που εφαρμόζεται από το 2005. Αλλά είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συζητιέται έντονα από τους λάτρεις του αθλήματος. 

Ίσως αποτελεί μια καλή ιδέα για τα ελληνικά γήπεδα;

Δείτε παρακάτω τον πιο άσχημο καυγά παικτών και οπαδών στην ιστορία του NBA.

Πηγή: skai.gr