Κλείσιμο

ΑΕΚ: «Ναι» από όλους για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τα σχέδια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, με την επωνυμία «Αγιά Σοφιά» παρουσίασε απόψε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και στον κόσμο της ομάδας που έδωσαν βροντερό «παρών» στην αίθουσα όπου έλαβε χώρα η διαδικασία.

Εκτός του «ισχυρού άνδρα» της Ένωσης, παρόντες ήταν και όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος (Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Ζήλος, Νεστορίδης), αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης προεξεχούσης της δημάρχου, Εφης Αποστολάκη.

Πλήρης ήταν η αποδοχή των μελών της δημοτικής αρχής για την επιστροφή της ομάδας στην φυσική της έδρας, ενώ οι οπαδοί δε σταμάτησαν να φωνάζουν το σύνθημα «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια», αλλά και τον ύμνο της ΑΕΚ.

Ο «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου, Δημήτρης Μελισσανίδης ζήτησε την πλήρη στήριξη όλων, εμπράκτως όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε τι έχουμε κάνει για το γήπεδο της ΑΕΚ και για να σας ζητήσουμε να είστε δίπλα μας στην προσπάθεια να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της. Εκεί που το έχτισαν οι προγονοί της, πριν χτίσουν τα δικά τους σπίτια. ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να είναι ένα. Στα σχέδιά μας είναι η κατασκευή ενός μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως αυτό που υπήρχε στον χώρο από το 1930. Το γήπεδο που θα δείτε έχει σχεδιαστεί με βυζαντινή αρχιτεκτονική. Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Να μάθω αν είστε μαζί μας όλοι σας. Αν όλες οι παρατάξεις όχι απλά ανέχονται την ΑΕΚ αλλά επιθυμούν την επιστροφή της. Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι σας και θέλω την ειλικρινή απάντησή σας, χωρίς σκοπιμότητες. Περιμένω τις ξεκάθαρες θέσεις σας» είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

«ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πάνε μαζί» ήταν η θέση της δημάρχου, Έφης Αποστολάκη, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα σχέδια του νέου «παλατιού» της ομάδας. Όπως ενημέρωσε ο κ. Ανδριόπουλος, η χωρητικότητα θα είναι μεταξύ 32.500 και 34.000 θέσεων, ενώ επισήμανε ότι «το έργο θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από τη οικογένεια της ΑΕΚ». Έκανε λόγο για τα οφέλη που θα έχει η περιοχή, όπως τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη, αλλά και 1.500-2.000 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης διευκρίνισε ότι με έξοδα της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει η μελέτη για την υπογειοποίηση δρόμων γύρω από το γήπεδο και πως έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με ιδιώτες για την αγορά ορισμένων εκτάσεων που βρίσκονται κοντά στο γήπεδο, για την κατασκευή υπαίθριων πάρκινγκ.

Το λόγο πήρε και πάλι ο Δημήτρης Μελισσανίδης: «Ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι στο 1,4, αυτό που θα φτιάξουμε εμείς είναι στο 1. Επίσης, ο συντελεστής κάλυψης είναι στο 60%, εμείς θα είμαστε κάτω από το 45%. Και θέλω να πω ξανά ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι μόνιμος χορηγός για το Άλσος. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια που είναι εστία μόλυνσης και δεν νοείται να βρίσκονται δίπλα σε ένα τέτοιο έργο».

Ο Χάρης Τομπούλογλου, επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου, δήλωσε: «Το σχέδιο που μας φέρατε σήμερα είναι πράγματι ένα έργο αθλητισμού και πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας δίνεται. Σε αυτό το σχέδιο δεν μπορεί κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος να έχει αντίρρηση. Ζητήσατε μια ξεκάθαρη αρχική άποψη. Εμείς λοιπόν λέμε το μεγάλο "ναι"».

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίζουν ονομαστικά και επί της αρχής το σχέδιο που παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με το πλάνο της «Αγιάς Σοφιάς» να εγκρίνεται ομόφωνα.

Πηγή: skai.gr