Άναψε η ολυμπιακή φλόγα του Σότσι, προτού ταξιδέψει στο... διάστημα

Άναψε την Κυριακή, στην αρχαία Ολυμπία, η φλόγα που θα «φωτίσει» τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι στη Ρωσία.

Η αφή της φλόγας σηματοδοτεί την έναρξη της μεγαλύτερης ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας στην ιστορία των Χειμερινών Αγώνων, η οποία θα διαρκέσει αισίως 123 ημέρες, έως ότου η φλόγα να παραδοθεί στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, κατά την τελετή έναρξης στις 7 Φεβρουαρίου.

Η «οδύσσεια» της ολυμπιακής φλόγας περιλαμβάνει «στάσεις» στο... διάστημα, το βυθό της λίμνης Βαϊκάλης, το Βόρειο Πόλο και την υψηλότερη βουνοκορφή της Ευρώπης.

Τη φλόγα θα μεταφέρουν 14.000 λαμπαδηδρόμοι.

«Όπως και στην αρχαία Ελλάδα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μπορούν να διευθετήσουν πολιτικά προβλήματα, ή να διασφαλίσουν μακρόπνοη ειρήνη μεταξύ λαών.

»Συνεπώς, η ολυμπιακή φλόγα μας υπενθυμίζει να έχουν επίγνωση των δικών μας Ολυμπιακών ορίων», σημείωσε, στην πρώτη του επίσημη δήλωση ως νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Τόμας Μπαχ.

Η τελετουργική αφή της φλόγας στη γη της αρχαίας Ολυμπίας καθιερώθηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου, των τελευταίων αγώνων πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1936.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ