Στο... απόλυτο μηδέν ο Ολυμπιακός-νίκες για Λεβαδειακό, Πανθρακικό, ισοπαλία στο παγκρήτιο

Την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα είχε ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο. Σε αγώνα που είχε ελάχιστες καλές φάσεις, ο Παναιτωλικός απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τους «ερυθρόλευκους» (0-0), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Μίτσελ «σκόνταψε» μετά από 4 διαδοχικές νίκες, ενώ οι γηπεδούχοι δεν δέχτηκαν γκολ σε τρίτο ματς που έδωσαν στην έδρα τους (2-0 τον ΠΑΟΚ, 0-0 με Εργοτέλη).

Ο Παναιτωλικός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 25 λεπτά. Ήταν προφανές ότι ο Μάκης Χάβος ήθελε να διαφυλάξει η ομάδα του το μηδέν στην άμυνα και με ξαφνικές αντεπιθέσεις να δημιουργήσει προβλήματα στους ερυθρόλευκους. Στο πρώτο σκέλος η τακτική των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα, αλλά επιθετικά δεν φάνηκαν καθόλου.

Το ξεκίνημα των παικτών του Μίτσελ δεν ήταν καλό, αν και στο 7΄ από φάουλ του Βάις, ο Σιόβας βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος και η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε άουτ. Η μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες χάθηκε στο 26΄ με το Σαβιόλα να παίρνει την ασίστ από το Βάις, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέναντι από το Ράφαελ κτύπησε στο αριστερό δοκάρι κι έφυγε άουτ. Ο Αργεντινός είχε ένα ακόμη σουτ στο 35΄ που δεν βρήκε στόχο, ενώ σε όλο το 90λεπτο, η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 38΄ με τον Καμαρά να μπαίνει απειλητικά στην περιοχή, αλλά το γύρισμα που έκανε μπλόκαρε εύκολα ο Ρομπέρτο.

«Σκούρα» τα βρήκε ο Ολυμπιακός και στο β' ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι από τη σέντρα και μετά είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους και μοιραία οι παίκτες του Μίτσελ προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο από στημένες φάσεις. Από δύο φάουλ του Χολέμπας στο 55΄ και 64΄ ο Μήτρογλου έπιασε ισάριθμες κεφαλιές (και στις δύο περιπτώσεις ήταν οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε), αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Μάκη Χάβου άρχισε σιγά-σιγά να βγαίνει και στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές στο 66΄, ο Καμαρά γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι και ο Μανωλάς πήρε την «μπουκιά από το στόμα» του Μπόγιοβιτς, ο οποίος ήταν έτοιμος να πλασάρει. Στο 72΄ ο Ρομπέρτο ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε το σουτ του Μπόγιοβιτς.

Η καλύτερη φάση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 77΄, όταν ο Γκάλο έδιωξε την μπάλα, ενώ αυτή είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα μετά το πλασέ του Μανιάτη. Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Παναιτωλικός στο 83΄ με τον Σφακιανάκη να μη μπορεί από πολύ κοντά να πλασάρει τον Ρομπέρτο. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράφαελ έκανε την επέμβαση του αγώνα στο απευθείας φάουλ του Χολέμπας και κράτησε το «μηδέν» του αγώνα.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Κούσας, Γοδόι, Μπικέι, Μελισσάς, Κουτσοσπύρος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μπικέι, Κούσας, Μελισσάς, Ζούνιορ, Γοδόι, Μπακάκης, Καμαρά (+90΄ Καμαρά), Θεοδωρίδης (78΄ Μύγας), Μπόγιοβιτς (83΄ Σφακιανάκης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης (73΄ Γιαταμπαρέ), Μασάντο (51΄ Εντινγκά), Ντομίνγκες (55΄ Κάμπελ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου

Το γκολ του Ιγκόρ Ντε Σόουζα στο 42΄ ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Πανθρακικό τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Βέροια (1-0), στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπάρμπα στο 86΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μπήκε πιο δυνατά η Βέροια στο ματς και μόλις στο πρώτο λεπτό απείλησε με το Ζεζίνιο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σέρεμετ. Το ματς ήταν ανοιχτό στη συνέχεια, χωρίς, όμως, τη μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Όλα αυτά μέχρι το 25΄, όταν και πάλι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Καλτσάς έκανε το γύρισμα στην περιοχή, αλλά ο Μπεν δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Κόντρα στη ροή του ματς ο Πανθρακικός άνοιξε το σκορ στο 42΄ με τον πρώτο σκόρερ του στο πρωτάθλημα, Ιγκόρ Ντε Σόουζα. Ο Βραζιλιάνος έγινε αποδέκτης της μπάλας από το γύρισμα του Κάσες, απέφυγε το Μπάρμπα και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου (1-0).

Με μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Πάλι από πάσα του Καλτσά, στο 53΄, αυτή την φορά ο Μρντάκοβιτς πλάσαρε και ο Σέρεμερ με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Η ομάδα της Κομοτηνής «απάντησε» τρία λεπτά αργότερα με τον Ιγκόρ να μη σημαδεύει σωστά μέσα από την περιοχή. Παρά την προσπάθεια που έκαναν οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και μοιραία γνώρισαν τη 2η διαδοχική ήττα τους (μετά το 1-2 από τον ΠΑΟΚ).



Διαιτητής: Γ.Κύζας (Δράμας)

Κόκκινες: Μπάρμπας 86΄ (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Λαδάκης - Αμαραντίδης, Μπαργκάν, Μπάρμπας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Απόστολος Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Ρομέου (90΄ Κατσικοκέρης), Μίκουλιτς, Ιγκόρ, Λαδάκης, Μπαϊκαρά, Κάσες (77΄ Έμποου), Τζάνης (67΄ Ζεκίνια), Χρήστου

ΒΕΡΟΙΑ (Τον Κάανεν): Αναστασόπουλος, Μπάρμπας, Καλτσάς, Μπαργκάν (84΄ Παυλίδης), Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Μπεν, Τραπ (74΄ Όστοιτς), Μρντάκοβιτς, Ζεζίνιο (46΄ Σιόντης).

Την πρώτη του νίκη στη Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε σήμερα ο Λεβαδειακός. Η ομάδα της Βοιωτίας επιβλήθηκε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος , χάρη στο γκολ του Λαμπρόπουλου στο 11ο λεπτό. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια φάση μπροστά από τις δύο εστίες, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 11΄ με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ (1-0). Οι γηπεδούχοι είχαν το «πάνω χέρι» στη συνέχεια, απείλησαν με το Μάντζιο στο 23΄ (απέκρουσε ο Βελλίδης), αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά χάθηκε από τους Γιαννιώτες.

Στο 32΄ από εξαιρετική πάσα του Ντε Βινσέντι, ο Ιλιτς βρέθηκε απέναντι από το Στρατηλάτη κι ενώ το γκολ φαινόταν εύκολη υπόθεση, το πλασέ του Σέρβου ήταν κακό και η μπάλα έφυγε άουτ. Και πάλι η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν αυτή που «άγγιξε» την ισοφάριση με το σουτ του Ντε Βινσέντι στο 53΄ να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών του Στρατηλάτη.

Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν τα δοκάρια με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο παιχνίδι. Ο Μάντζιος έδωσε στον Ορτένγκα, η κεφαλιά του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας ο Καπό απέτυχε να τη στείλει προ κενής εστίας στα δίχτυα.



Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Μανόλο, Λυκογιάννης - Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης



Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μανόλο, Ροντρίγκο, Λυκογιάννης, Μαχαίρας (46΄ Πετράτσι), Λαμπρόπουλος, Ορτένγκα (76΄ Γιάντσης), Μάντζιος, Καπό (67΄ Μάρτινς), Κάντζι

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος (52΄ Κοροβέσης), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (90΄ Κρητικός), Βίλα (84΄ Στρούνα), Λίλα, Ίλιτς, Ντε Βινσέντι, Τσάβες

Το αήττητο που έχει στο πρωτάθλημα (μία νίκη-τέσσερις ισοπαλίες) διατήρησε ο Εργοτέλης, χωρίς να νικήσει τον Πανιώνιο (1-1). Το γκολ του Μπαμ Μπαμ στο 68΄ δε στάθηκε αρκετό στην ομάδα της Κρήτης να πάρει το «τρίποντο», καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αραβίδης με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Καλύτερος ήταν ο Εργοτέλης στο πρώτο μέρος, ωστόσο, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του 3ου λεπτού με την κεφαλιά του Μπαμ Μπαμ που πέρασε άουτ, στο υπόλοιπο διάστημα δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Γιαννακόπουλου.

Η πρώτη καλή φάση για τους Νεοσμυρνιώτες ήρθε στο 27΄, μετά το γύρισμα του Αραβίδη στον Κολοβό, με τον τελευταίο να «κολλάει» και αντί να πιάσει το σουτ προσπάθησε να κάνει ντρίπλα και κόπηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων. Τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπαμ Μπαμ έβγαλε ωραία σέντρα και η μπάλα πέρασε δίπλα από τον Αναστασάκο, ενώ στην αντεπίθεση ο Πανιώνιος «άγγιξε» το γκολ με το πλασέ του Παναγιωτούδη από το ύψος του πέναλτι και την ενστικτώση επέμβαση με τα πόδια του Αθανασίου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Οι Κρητικοί έπαιζαν πιο «στρωτό» ποδόσφαιρο, αλλά οι «κυανέρυθροι» ήταν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις τους. Σε μία από αυτές, στο 56΄, ο Γιάννου έπιασε το σουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση στην περιοχή, ωστόσο, ο Αθανασίου απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά.

Η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτή που προηγήθηκε. Ο Αναστασάκος προσπάθησε να βρεθεί σε θέση βολής, η μπάλα από κόντρα έφτασε στο Μπαμ Μπαμ, ο οποίος στο 68΄ έδωσε προβάδισμα στον Εργοτέλη (1-0). Στο 86΄ ο σκόρερ των Κρητικών καθυστέρησε να δώσει στον αμαρκάριστο Μπαντιμπαγκά, ο οποίος σούταρε δυνατά και η μπάλα βρήκε στο σώμα του Κούρντι.

Ακριβώς στο 90΄ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου, σε μαρκάρισμα του Πίτσου πάνω στο Λαμπρόπουλο (σωστή η απόφαση του Δασκαλόπουλου). Ο Αραβίδης με το 4ο εφετινό του γκολ έκανε το 1-1 στο 91ο λεπτό και χάρισε τον ένα βαθμό στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι λίγο έλλειψε να κάνουν την ολική ανατροπή στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Λάσνικ εκτέλεσε το φάουλ και ο Αθανασίου έδιωξε πολύ δύσκολα.



Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Καρντόσο, Ρομάνο, Σαρρής, Μπαμ Μπαμ - Μητρόπουλος



Οι συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Μπουχαλάκης (60΄ Πελέ), Χαντί (62΄ Μπαντιμπαγκά), Μπαμ Μπαμ, Ρομάνο, Αναστασάκος (87΄ Διαμαντάκος)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός (85΄ Λάσνικ), Μενδρινός, Αραβίδης, Παναγιωτούδης (72΄ Καμπάνταης), Μητρόπουλος, Γιάννου (64΄ Πάνος)

Σε αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματοςτης Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:


Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 2-0

Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης 2-0

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0

Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-1

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Πανθρακικός-Βέροια 1-0

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0

Ξάνθη-Αρης 23/9



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)


========================

1. Ολυμπιακός 13

2. ΠΑΟΚ 12

3. Αστέρας Τρίπολης 9

. ΑΕΛ Καλλονής 9

5. Παναθηναϊκός 8

. Πανθρακικός 8

7. ΠΑΣ Γιάννινα 7

. Ατρόμητος 7

. Εργοτέλης 7

10. Πανιώνιος 6

11. Βέροια 5

. Λεβαδειακός 5

. Παναιτωλικός 5

14. Ξάνθη 4 -4αγ.

. Πλατανιάς Χανίων 4

16. Απόλλων Σμύρνης 3

. ΟΦΗ 3

18. Άρης 1 -4αγ.






Πηγή: skai.gr